Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)

Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)

З настанням весни одним з актуальних питань при оновленні гардеробу є пошук зручних кросівок на кожен день. Ця модель взуття вже не перший сезон є топовою серед жінок різного віку. Поєднувати кросівки можна з будь-яким стилем, не обов’язково спортивним, тож попит на них дуже активний. Проте варто розуміти, що не всі пари, доступні у продажу, однаково практичні та зручні. Таку треба ще знайти. На що звертати увагу при виборі – про це розповімо нижче.

Матеріал верху

Від цього показника залежать кілька важливих експлуатаційних характеристик взуття:

  • довговічність;
  • здатність пропускати повітря;
  • теплоізоляція.

В продажі кросівки для жінок купити можна з натуральної та штучної сировини, а також текстилю. Моделі з тканини в більшій мірі розраховані на носіння влітку та в теплу весняну погоду. Варто зауважити, що вони легенькі, прості в догляді (їх можна прати в машинці). Але такі кросівки не підходять на прохолодну та дощову погоду.

Моделі з натуральної шкіри характеризуються високою практичністю. Їх можна носити в будь-яку погоду, вони добре захищають від вологи. При цьому ноги в такому взутті дихають та менше потіють. Проте кросівки з натуральної шкіри більш дорогі, хоча і можуть слугувати кілька сезонів.

Розповсюдженими є моделі зі штучної шкіри. Вони дешевші, виглядають привабливо, але варто враховувати, що такий матеріал не дихає, тож в теплу погоду ноги будуть сильно пітніти і пріти. Ще один мінус штучної шкіри – в недовговічності. Кросівки з такого матеріалу швидко втрачають привабливий зовнішній вигляд, тріскаються та пошкоджуються.

Види застібки

Зазвичай жіночі кросівки оснащені шнурівкою. Проте на платформі Shafa можна знайти моделі і з іншими варіантами застібки:

  • гумки;
  • липучки;
  • ремінці.

Кожний тип застібки зручний по-своєму. Але зауважимо, що гумки більш властиві моделям для занять спортом, вони надійно фіксують ногу та перешкоджають травмуванню голеностопного суглобу.

Загалом же треба зважати ще на власні уподобання та інші характеристики моделі.

Ортопедичні властивості

Від них залежить чи будуть кросівки зручними при довготривалому носінні. До того ж, ортопедична конструкція перешкоджає деформації стопи та знижує навантаження.

Розпізнати такі моделі можна за кількома властивостями конструкції: устілка з виямкою з внутрішнього боку, супінатори, амортизатори. На останні елементи особливо треба звернути увагу. Амортизатори ефективно знижують вібрації та удари в стопу при ходінні, через що ноги в меншій мірі заморюються та загалом зменшується навантаження на опорно-руховий апарат.

Тип підошви

Від матеріалу та конструктивних особливостей залежать відразу кілька важливих показників:

  • стійкість до деформації;
  • зручність кросівок;
  • амортизаційні властивості.

Для виготовлення підошви кросівок використовують різні матеріали. Серед найбільш розповсюджених варіантів: піна EVA, філайт та поліуретан.

Моделі з EVA найбільш розповсюджені. Піна – легкий та еластичний матеріал, досить м’який, має гарні амортизаційні властивості. Але варто зважати, що вона швидко стирається і просідає, через що не є довговічною та перестає захищати ноги від жорстокого дорожнього покриття.

Філайт – сучасний пружний матеріал з гарними властивостями амортизації. Він добре захищає ноги від ударів при ходьбі по жорсткій поверхні, більш довговічний, ніж EVA. Але він і дорожчий. Зазвичай підошва з цього матеріалу зустрічається на спортивних брендових кросівках.

Поліуретан – теж розповсюджений тип сировини. Він більш жорсткий, не такий еластичний, як піна. Експлуатаційні властивості залежать від якості. В дешевих кросівках зазвичай використовують низькоякісний поліуретан, досить твердий та не дуже еластичний. Ноги у такому взутті швидко зморюються. А от високоякісні види поліуретану використовуються більш еластичні та стійкі до зносу, проте за амортизаційними властивостями поступаються іншим видам сировини.

keyboard_arrow_up