Ціна брекетів в Києві: від чого залежить, як треба знати про брекети (Новини компаній)

Ціна брекетів в Києві: від чого залежить, як треба знати про брекети (Новини компаній)

Брекети не лише поліпшують естетику усмішки, але й сприяють загальному здоров'ю ротової порожнини. Неправильний прикус може викликати ряд проблем, включаючи болі в щелепах, зношування зубів, проблеми з жуванням та мовленням. Всі ці проблеми можуть бути вирішені за допомогою брекетів.

У цій статті поговоримо від чого залежить ціна брекетів у Києві, розглянемо історію брекетів, їх різноманітні типи, процес установки та догляд за ними. Наша мета - надати вам всю необхідну інформацію, щоб ви могли зробити обґрунтований вибір щодо використання брекетів.

Які бувають брекети

Загалом, брекети можна розділити на три групи: металеві, керамічні, сапфірові. Давайте про кожен з них — детальніше.

Металеві брекети

Металеві брекети представляють собою найбільш традиційний варіант, що використовується в ортодонтії. Виготовлені з високоякісної сталі, вони надійно фіксуються на зубах за допомогою спеціального клею.

Цей тип брекетів славиться своєю міцністю та довговічністю, але він може бути більш помітним на зубах, ніж інші варіанти. Ще одна перевага — ціна брекетів.

Керамічні брекети

Керамічні брекети - це більш естетичний варіант, оскільки вони виготовляються з прозорого або зубного кольору матеріалу, що робить їх менш помітними. Вони також володіють високою міцністю, але можуть бути менш стійкими до забарвлення.

Сапфірові брекети

Найєстетичніші брекети, тому і коштує таке лікування більше, ніж з керамічними чи металевими брекетами.

Головний недолік — великий строк ортодонтичного лікування зубів.

Фактори, що впливають на вартість брекетів

Матеріал брекетів

Вартість брекетів значною мірою залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені:

  • металеві брекети, як правило, є найбільш доступними, але вони видиміші на зубах;
  • керамічні брекети коштують більше, але вони мають кольори, що близькі до кольору зубів, тому їх важче помітити;
  • сапфірові — мають гарну естетику, але найкоштовніші.

Технологія брекетів

Технологія, яка використовується у брекетах, також впливає на їх вартість.

Самолігуючі брекети, які не вимагають використання еластичних лігатур для утримання дроту, можуть бути дорожчими, але вони забезпечують швидшу та більш комфортну корекцію зубів.

Лінгвальні брекети, які встановлюються з внутрішньої сторони зубів, є найбільш дорогими, але вони майже невидимі.

Складність випадку

Вартість брекетів також залежить від складності випадку. Чим більше корекції потрібно зробити, тим більше часу, візитів до стоматолога та матеріалів потрібно. Важкі випадки, які вимагають виправлення кривих зубів, неправильного прикусу або великих проміжків між зубами, можуть коштувати більше.

Репутація та досвід лікаря

Репутація та досвід лікаря-ортодонта також впливають на вартість брекетів. Лікарі з великим досвідом або високою репутацією можуть стягувати вищу плату за свої послуги. Однак, ви також отримуєте перевагу високої якості роботи та професійного догляду.

Локація клініки

Тут можна йти від банального: аренда приміщення у центрі Києва вища, ніж на віддалених районах.

То ж цей фактор є додатковим чинником, який впливає на вартість лікування. Але це — не завжди.

Догляд за брекетами

Ефективний догляд за брекетами вимагає ретельної щоденної гігієни порожнини рота. При використанні брекетів необхідно ретельно чистити зуби після кожного прийому їжі. Для цього рекомендується використовувати спеціалізовані зубні щітки для брекетів, оснащені вузькими щітинками, що можуть проникнути в труднодоступні місця. Додатково, варто користуватися зубною ниткою або ірригатором.

Професійний догляд

При носінні брекетів вкрай важливо регулярно відвідувати стоматолога для професійної чистки зубів. Це допоможе уникнути утворення зубного каменю та запобігти розвитку карієсу. Професійна чистка зубів при носінні брекетів включає в себе видалення зубного нальоту та каменю, полірування зубів та насичення їх фтором.

Рекомендації щодо догляду за брекетами

Догляд за брекетами включає дотримання кількох важливих рекомендацій. По-перше, слід уникати твердої та клейкої їжі, яка може пошкодити брекети або застрягти між ними. По-друге, варто уникати кислих напоїв та продуктів, які можуть пошкодити емаль зубів. По-третє, рекомендується регулярно використовувати засоби для полоскання ротової порожнини, що містять фтор. Вони допомагають зміцнити зуби та запобігають розвитку карієсу.

Висновки

Вартість брекетів формується на основі ряду факторів: матеріалів, технології виготовлення, складності клінічного випадку, репутації та досвіду лікаря, а також локації клініки. В Києві ціни на брекети можуть значно варіюватися, але в середньому вони коливаються від 15 000 до 60 000 гривень, в залежності від обраного типу брекетів.

Якщо вам треба виправити прикус, рекомнедуємо звернутися в стоматологічну клініку D.Ante на Олімпійській: https://dante.com.ua У клініці працюють досвідчені лікарі, які гарантують якісне та ефективне виправлення прикусу.

keyboard_arrow_up