Циклонні пилососи: переваги та особливості (Новини компаній)

Циклонні пилососи: переваги та особливості (Новини компаній)
  • Циклонні пилососи — популярна клінінгова техніка, попит на яку пояснюється невисокою ціною та зручністю використання. Виробники пропонують циклонні моделі у різноманітності потужності всмоктування, з різним об'ємом пилозбірника та іншими параметрами. 

Великий вибір обладнання представлений у магазині Фокстрот у Львові, де можна купити пилосос з потрібними характеристиками. Техніка з циклонним фільтром випускається в підлоговому та ручному варіанті.

Особливості конструкції

У циклонних пилососах накопичення пилу та сміття в контейнері відбувається завдяки відцентровій силі:

  • Повітря разом з пилом і сміттям проходить через циклонний фільтр, що складається з 2 камер.
  • Це призводить до утворення повітряного вихрового потоку.
  • Повітря в межах внутрішньої камери рухається вгору по спіралі. Частинки бруду осідають на стінках контейнера.
  • Очищене повітря виходить назовні, попередньо проходить через додатковий фільтр.

Переваги циклонних пилососів

У порівнянні з моделями, в яких пил збирається в мішок, циклонні пилососи більш гігієнічні. Пил та сміття накопичуються у пластиковому контейнері, який легко миється. Щоб очистити контейнер, достатньо відкрити кришку та висипати вміст у відро для сміття. Контакт із вмістом контейнера виключається. Інші переваги:

  1. ​​Висока потужність всмоктування протягом всього періоду роботи. Завдяки особливій конструкції циклонного фільтра потужність практично не падає в міру заповнення пилозбірника.
  2. Знижений рівень шуму потужних моделей.
  3. Легко виявляються цінні дрібні предмети, які потрапляють у пилозбірник випадково. Через прозорі стіни пластикового контейнера проглядаються ювелірні прикраси, аксесуари, дитячі іграшки.
  4. Зниження експлуатаційних витрат. Не треба постійно купувати мішки.
  5. Простота догляду. Контейнер для сміття легко від'єднується від корпусу, очищається водою з мийним засобом.
  6. Компактні розміри в порівнянні з пристроями, що оснащені аквафільтром.

При виборі моделі циклонного пилососа звертайте увагу на потужність всмоктування, види та кількість насадок, наявність додаткових фільтрів. Так, вугільні HEPA-фільтри затримують до 99% твердих частинок. В результаті повітря на виході максимально чисте. Турбощітка для збору шерсті тварин та волосся, насадки для очищення м'яких меблів та покриттів для підлоги значно розширюють сферу застосування пилососа. Важливий параметр — ємність пилозбірника, яка варіюється в межах 1,2–4,5 літра. Від цього показника залежить, як часто доведеться очищати контейнер. 

 

keyboard_arrow_up