Що таке джерело безперебійного живлення (ДБЖ) і для чого воно необхідне? (Новини компаній)

Що таке джерело безперебійного живлення (ДБЖ) і для чого воно необхідне? (Новини компаній)

Більшість людей можуть без проблем пережити відключення електроенергії в будинку. 

Але якщо ви хочете, щоб ваша домашня мережа Wi-Fi та інші електронні пристрої залишалися працездатними у разі збою, ДБЖ https://220volt.com.ua/istochniki-besperebojnogo-pitaniya.htm може стати інвестицією. ДБЖ розраховані на людей, які хочуть забезпечити резервне копіювання декількох невеликих електронних пристроїв (наприклад, модему, маршрутизатора, ПК, зовнішній жорсткий диск або ігровий сервер) під час відключення електроенергії тривалістю до 4 годин. Системи ДБЖ особливо корисна для мережного обладнання та інших пристроїв, які можуть втратити дані при несподіваному відключенні живлення.

Чи надійні дані системи?

ДБЖ подає живлення на пристрої, зберігаючи при цьому внутрішню батарею зарядженої та захищаючи їх від проблем із живленням. У разі збою ДБЖ використовує свою батарею для підтримки роботи підключених пристроїв протягом певного періоду часу, залежно від таких факторів, як розмір батареї, потужність, ефективність, температура та вік.

Якщо збій триває довше, ніж час резервного копіювання, резервна батарея допомагає правильно вимкнути комп'ютери, щоб запобігти втраті даних, при цьому автоматичне вимкнення доступне для залишених без нагляду пристроїв. У разі більш тривалих простоїв мережеві та критично важливі системи ДБЖ можуть збільшити ємність акумуляторів на кілька годин роботи або використовувати резервні генератори.

Чи забезпечують системи ДБЖ захист від перенапруги та шуму?

Завдяки вбудованому придушенню перенапруг та фільтрації перешкод ДБЖ забезпечують комплексний захист електронного обладнання від перехідних напруг та електромагнітних та радіочастотних перешкод (EMI/RFI) у мережі.

Це усуває потребу в окремих мережевих фільтрах, спрощуючи встановлення та економлячи місце. Пропонуючи всі ці функції в одному корпусі, система ДБЖ є економічним та ефективним рішенням для захисту цінного обладнання від пошкоджень, пов'язаних з харчуванням.

Який розмір ДБЖ необхідний?

ДБЖ мають номінальну потужність у вольт-амперах (ВА) в діапазоні від 300 ВА до 5000 кВА. Цей рейтинг є максимальним навантаженням, яке може витримати ДБЖ, але він не повинен точно відповідати вашій потужності навантаження. Щоб забезпечити простір для зростання, найкраще вибирати ДБЖ з номінальною потужністю ВА, що в 1, 2 рази перевищує загальне навантаження, яке він повинен підтримувати.

Якщо ваш ДБЖ підтримуватиме двигуни, приводи з регульованою швидкістю, пристрої медичної візуалізації або лазерні принтери, додайте до ваших вимог додаткову потужність ВА, щоб врахувати високі кидки потужності, що виникають при запуску цих пристроїв.

Отже, резервна батарея забезпечує живлення, коли звичайне джерело живлення виходить з ладу або напруга падає до неприйнятного рівня. Розмір і конструкція ДБЖ визначають, як довго він забезпечуватиме харчування.

keyboard_arrow_up