Микола Філонов передав захисникам унікальну техніку для навчання та роботи вогневих груп “Безпечне небо” (Пресслужба БФ)

Микола Філонов передав захисникам унікальну техніку для навчання та роботи вогневих груп “Безпечне небо” (Пресслужба БФ)

Цього разу волонтери та меценати передали нацгвардійцям з Вінниччини тренажер, який імітує рух цілей у повітрі та стрільбу по цілях. Також гвардійці отримали FPV-дрони та комплекс “Безпечне небо” – спеціальну систему ідентифікації повітряних цілей.

Про це повідомили на сторінці військової частини 3008 НГУ у Фейсбуці.

«Постійна підтримка Сил оборони України – це запорука успішного виконання завдань. Вкотре вдячні за допомогу меценатам. Переданий тренажер допоможе практикувати свої навички у виявленні й ураженні ворожих цілей. Комплекс «Безпечне небо» за допомогою своїх сенсорів виявляє повітряні цілі навіть на малих висотах, що допомагає швидше їх знищувати та значно покращує результативність прикриття повітряного простору в нашій зоні відповідальності», – розповів командир відділення інструкторів вінницького підрозділу Національної гвардії.

Отримані комплекси та дрони допоможуть військовослужбовцям підвищити свою бойову готовність. Це збільшить якість та ефективність виконання завдань нашими військовослужбовцями, як у містах і громадах Вінниччини, так і на передовій.

Голова благодійного фонду «Український Альянс» Микола Філонов розповів, що чергову допомогу гвардійцям придбали та передали разом з Благодійним Фондом «МХП-Громаді», ГО «Ми-Вінничани» і Андрієм Домбровським матеріальну базу для навчання вогневих.

«Унікальне обладнання, з крутим програмним забезпеченням і сучасними розробками допоможе захисникам неба практикувати навички у виявленні й ураженні ворожих цілей. Комплекс “Безпечне небо”, за допомогою своїх сенсорів виявляє повітряні цілі навіть на малих висотах, чим зменшує час на виявлення та знищення цілей та значно покращує результативність прикриття повітряного простору.Також передали захисникам FPV-дрони, тепловізійний прицільний комплекс для зенітного розрахунку та спеціальні турелі для кулеметів. Військові дуже задоволені новими гаджетами, але подібної техніки та обладнання потрібно набагато більше. Тому не зупиняємось і робимо все можливе для подальшого посилення Сил Оборони», – зазначив Микола Філонов.

Нагадаємо, лише у минулому році ГО «Ми – Вінничани» та БФ «Український
Альянс» за власні та партнерські кошти придбали і передали ЗСУ техніки і обладнання на
суму понад 12 млн грн.

Також відзначимо, що Микола Філонов отримав подяку від Головного управління розвідки Міноборони України за передану спецпризначенцям партію ударних дронів.

keyboard_arrow_up