Микола Філонов: Громади та мешканці Хмільницького району можуть отримати кошти на розвиток та благоустрій (Пресслужба БФ)

Микола Філонов: Громади та мешканці Хмільницького району можуть отримати кошти на розвиток та благоустрій (Пресслужба БФ)

Голова Благодійного фонду «Український Альянс» Микола Філонов став одним з ініціаторів проведення у Вінницькій області нового соціального проєкту: конкурсу з благоустрою «Твори добро», у рамках якого комунальні заклади та установи, місцеві ради, громадські організації та ініціативні групи мешканців Вінниччини можуть отримати по 100 тисяч гривень для реалізації проєктів благоустрою у межах ОТГ. 

Загальний бюджет конкурсу становить понад 3 млн грн.

Повідомляє видання "Новини Вінниці"

Основні напрямки:

  • Зовнішнє впорядкування вулиць, площ, набережних і житлових кварталів, місць відпочинку громадян;
  • Впорядкування колодязів загального користування, освітлення, озеленення, обводнення тощо;
  • Збереження історико-культурної та духовної спадщини;
  • Розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів;
  • Заходи екологічного спрямування. 
  • Інші ефективні ініціативи.

Презентація програми відбулася 11 травня у Вінниці. «Твори добро» реалізується громадським об’єднанням «Ми – Вінничани», за підтримки Благодійного фонду «МХП-Громаді», народних депутатів Лариси Білозір, Миколи Кучера, Геннадія Вацака та учасників і партнерів об’єднання: Олександра Домбровського, Сергія Кудлаєнка, голови благодійного фонду «Український Альянс» Миколи Філонова.

«Наші пріоритети незмінні – максимальна допомога фронту і ЗСУ, але ми продовжуємо надавати підтримку і допомогу родинам військових, освітянам, медикам, навчальним закладам, а також сприяємо у вирішенні актуальних проблем територіальних громад. Напрямки нашої роботи – це не тільки про наближення Перемоги, а й про відбудову України. Тож у рамках цього проєкту громади можуть отримати по 100 тис. грн грантової допомоги на розвиток і благоустрій», – зазначив Микола Філонов.

«Ті проєкти, які сьогодні реалізує громадський сектор і благодійні організації у Вінницькій області, я вас запевняю, не реалізуються у жодному регіоні України. Тому ми охоче поділимося досвідом роботи у цій сфері й з іншими областями, щоб вони з максимальною ефективністю координували діяльність місцевого самоврядування, громадського сектору і соціально відповідального бізнесу для вирішення нагальних проблем територіальних громад, особливо тих, які найбільше постраждали від дій російських окупантів», – наголосив очільник Фонду «Український Альянс». 

Пріоритетними напрямками підтримки є проєкти у сфері зовнішнього благоустрою вулиць, площ, набережних і житлових кварталів, місць відпочинку громадян, впорядкування криниць загального користування, освітлення, озеленення та обводнення, збереження історико-культурної та духовної спадщини, розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів, заходи екологічного спрямування. Але можуть подаватися й інші ініціативи подібних напрямків.

З огляду на те, що уже надійшло понад 50 конкурсних заявок, термін прийому проєктних пропозицій було продовжено до 15 червня, тож усі бажаючі можуть це зробити на сайті ГО «Ми – Вінничани» https://vinsila.vn.ua/podii/7415/

Переможці будуть оголошені до 25 червня.

Пропозиція діє на основі співфінансування. Комунальні заклади і установи мають забезпечити 25% фінансування від вартості проєкту, громадські об’єднання – 10%, ініціативні групи громадян – 5%.

Бажаючі взяти участь у конкурсі можуть ознайомитися з його деталями та залишити заявку на сайті ГО «Ми – Вінничани», або на відповідних сторінках у соціальних мережах.  

keyboard_arrow_up