Інтерактивні іграшки: якими вони бувають та як підібрати (Новини компаній)

Інтерактивні іграшки: якими вони бувають та як підібрати (Новини компаній)

Інтерактивні іграшки сприяють розвиткові дитини. Малеча може за ними доглядати, зокрема годувати та навіть вкладати спати.

Вибираючи інтегративні іграшки для дівчаток чи хлопчиків в інтернет-магазині Аврора, ти допоможеш своїй дочці чи синові вивчити цифри та літери, сформувати корисні навички.

Що пропонують сучасні виробники дітям

Виробники виготовляють іграшки, розраховані на дітей різного віку. Це можуть бути:

  1. Роботи. Граючи з ними, дитина розвиватиме різні корисні звички. Вони відтворюють різні звуки, долають перешкоди, а їхні рухи супроводжуються світловими ефектами — те, що так подобається діткам.
  2. Іграшка-повторюшка. Іноді не тільки повторює фрази, сказані іншими, а й просить, щоб її власник робив те саме слідом за нею. У такий спосіб у малечі поліпшується вимова, вона вчиться, як формулювати свою думку.
  3. Тваринки. Видають характерні для них звуки. Котики можуть мурчати й виляти хвостиком, собачки — давати лапу.
  4. Дитячий комп’ютер. За своїм зовнішнім виглядом нагадує ноутбук. Тут встановлені спеціальні програми, які допомагають дітям пізнавати навколишній світ, рахувати та читати. Можна вивчати іноземні слова або вчитися нотної грамоти.
  5. Книги. Це оригінальна інтегративна іграшка, яка дозволить дитині підготуватися до школи чи дитячого садка. З її допомогою можна навчитися розв’язувати прості математичні задачі, розгадувати ребуси чи ознайомитися з геометричними фігурами.
  6. Телефон. «Мобільні» пристрої представлені у вигляді тваринок, транспортних засобів чи інших цікавих фігурок. Натискаючи на кнопки, дитина чує красиві мелодії, назви цифр чи веселі фрази.

Зі стресом стикаються не тільки дорослі, а й малеча, тому антистресові інтерактивні іграшки для дітей не тільки підіймуть настрій, а й подарують усмішку.

 

З яких матеріалів виготовляють інтерактивні іграшки

Найпоширеніший матеріал — пластик. Він нетоксичний та міцний. Оскільки сучасні виробники використовують інноваційні технології, це дає можливість надати матеріалу будь-якого забарвлення та форми. З пластику зазвичай роблять роботів, комп’ютери чи музичні іграшки.

Текстиль використовують для виготовлення м’якого інтегративного ведмедя, лисиці чи інших тваринок. Зазвичай такий матеріал поєднується з пластиком. Рідше для виготовлення дитячих забавок використовується метал.

Особливості вибору інтерактивних іграшок для дітей

Перше, на що потрібно звертати увагу, — вік. Якщо твоїй дитині немає трьох років, іграшки-повторюшки та тваринки — ідеальний вибір. Старшим малюкам можна придбати телефон, книжку чи POP IT на батарейках. Комп’ютери, планшети та іншу техніку рекомендується купувати дітям, яким виповнилося п’ять і більше років.

 

Вибираючи забавку, звертай увагу на її функціональні особливості. Одні іграшки можуть мати світлові ефекти, тому ними діти люблять бавитися в темноті. Інші оснащуються датчиками, які реагують на дотик. Наприклад, робот може привітатися, а собака — загавкати. Є моделі, які здатні відтворювати різні звуки та рухатися. Мрією багатьох дівчаток та хлопчиків є забавки на пульті керування.

Крім того, звертай увагу на інші деталі:

  • розмір — виріб має бути таким, щоб дитина могла тримати його в руках;
  • зовнішній вигляд — іграшка не повинна лякати малюка;
  • світлові та звукові ефекти — вони не мають бути яскравими та дуже гучними.

Хочеш, щоб твоїй дитині цікаво було пізнавати навколишній світ, рахувати та читати? Купи інтерактивну іграшку, і процес навчання стане веселішим та ефективнішим.

keyboard_arrow_up