Заборонили шкільні батьківські комітети “старого” законодавства

Заборонили шкільні батьківські комітети “старого” законодавства

Аліна Діденко: “Батьківське самоврядування в організації навчально-виховного процесу у закладах освіти є важливою складовою”

Міністерство освіти та науки прийняло рішення заборонити батьківські комітети у школах. Згідно із наказом, розпорядження від 2 червня 2004 року №440 «Про затвердження примірного положення про батьківські комітети (ради)» втрачає свою силу. Активісти коментують рішення міністерства, як важливий та сміливий крок у боротьбі з корупцією та порушеннями прав у закладах освіти. Одні вважають, що рішеннями «Батьківських комітетів» адміністрації закладів виправдовують збір необлікованих готівкових коштів, наймання охорони та навіть відрахування дітей із закладів.

Погодилась прокоментувати газеті “RIA-Козятин” рішення міністра освіти і науки Л. Гриневич щодо діяльності батьківських комітетів у закладах освіти, начальник відділу освіти Козятинської райдержадміністрації Аліна Діденко.

—  На мій погляд, надмірна увага суспільства до цього питання є абсолютно безпідставною і батькам не потрібно турбуватися, — каже пані Аліна. —  Адже, на моє глибоке переконання, наявність батьківського самоврядування в організації навчально-виховного процесу у закладах освіти є важливою складовою. Батьки беруть активну участь у всіх процесах, котрі відбуваються в школах – від створення належних умов у навчальних приміщеннях до активної участі у заходах та спортивних змаганнях.  У багатьох випадках, саме в Козятинському районі ради шкіл очолюють голови батьківських комітетів, більше того, відстоюють інтереси навчальних закладів, а відтак – інтереси своїх дітей у різних органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування.

Відео дня

Накази Міністерства освіти, що втратили чинність, у зв’язку із прийняттям Закону про освіту, були складовою «старого» законодавства і мали лише рекомендаційний характер. Органи виконавчої влади у галузі освіти не мають жодних повноважень щодо діяльності батьківського чи учнівського самоврядування.

Користуючись нагодою, запрошую батьків наших учнів та вихованців до співпраці та сподіваюсь на спільне вирішення нагальних питань, котрі були, є і будуть в галузі освіти.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:17 Розпис яєць давня українська традиція і оберіг для родини. 19:42 Сталевий воїн з позивним «Беркут» загинув на Донеччині. Сьогодні — річниця 17:20 Козятинська ЦРЛ отримала інфузійні насоси від благодійників 15:32 Вінниччину накриє циклон. Попереджають про грози, місцями з градом та заморозки play_circle_filled Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:20 Як у Козятині байкерський сезон відкривали photo_camera 13:07 Минула річниця, як від важкої хвороби зупинилося серце Воїна Михайла Юрчука 12:01 Церква Святої Параскеви давно не бачила стільки радості в очах прихожан 11:00 Разом з військовими і відомими вінничанами встановили Рекорд України 10:05 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 10:00 Козятинські легкоатлети змагалися у Білій Церкві. Є перші місця photo_camera 09:02 Герою з Козятина Дмитру Іванову присвоїли орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) 08:18 Козятинчанка Марія Шпатківська та військовослужбовець Євген поєднали свої серця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up