«Всяке може бути, а коли в кишені є 5-6 горіхів, вже можна і перекусити»

«Всяке може бути, а коли в кишені є 5-6 горіхів, вже можна і перекусити»
Козятинчани Петро Чорний передав захисникам на передову три ящики горіхів. Каже, буде приємно, якщо ними поласують наші бійці
  • Козятинчанин Петро Чорний не сидить без діла. То створює патріотичні написи на підтримку ЗСУ на засніженому футбольному полі, то горіхи збирає, аби ними змогли поласувати наші захисники.
  • Поспілкувалися з активним пенсіонером та розпитали, чому в цьому році не було патріотичних картин, «намальованих лопатою» та про плани і задуми на майбутнє.

У лютому минулого року козятинчанин Петро Чорний прославився на всю Україну. 74-річний пенсіонер почав «вимальовувати» на футбольному полі патріотичні написи. Замість пензля у нього була звичайна лопата. Аби подивитися і записати як все це створюються, до Козятина навіть приїздили журналісти «1+1». Нагадаємо, перший напис на футбольному полі в дворі Грушевського, 23 Петро Чорний зробив 14 грудня 22 року, як трохи випав сніг. Він був, як каже автор, пробний і непатріотичний. Просто захотів подивитися зверху, як буде виглядати футбольний майданчик з написом. Далі вже пішли патріотичні рядки. Свої «картини»: «Україна понад усе», «Слава нації — Слава ЗСУ», «Хто до нас прийде з мечем, той від меча і загине», «Ми є народ, якого правди сила ніким звойована ще не була» тощо пенсіонер фотографував з 9 поверху і виставляв в соціальні мережі. Бувало й таке, що над створення однієї такої картини працював по кілька годин.

В цьому році Петро Чорний полишив цю справу. Хоч снігу і було вдосталь. Чому? — запитали в нього віч-на-віч.

— Так, снігу трохи було, але я не хотів ризикувати, — говорить Петро Федорович. — Ці пташки ворожі літають майже щоночі, в тому році їх не було стільки. Все може бути. Люди деякі мені говорили, що патріотичні написи можуть привабити їх, вони ж цього не люблять. Тому я і не створюю більш своїх картин на снігу для підняття морального духу. Хоч і хотів, бо є в мене багато задумок, замальовок, але…

Відео дня

Та активний пенсіонер вирішив проявити свою підтримку наших захисників по-іншому. Назбирав три ящики горіхів та передав їх на фронт.

Довго Петро Чорний шукав, як це зробити. Адже хотів знайти волонтерів, які відвезуть горіхи. А коли знайшов, то спочатку вони погодились їх взяти, а потім сказали, що небитих не візьмуть, потрібні горіхи без шкарлупи.

 — Я не можу їх бити, спина болить, довго не висиджу, — розповідає Петро Чорний. — Я назбирав їх у себе десь мінімум шість відер. Трохи порозсаджував їх, вирощую тонкошкурий сорт. Звісно, я якусь би копійку заробив, але мені приємніше буде якщо ними наші солдати поласують. Всяке може бути, а як є в кишені 5-6 горіхів, вже можна перекусити ними і вгамувати апетит.

Днями Петро Федорович зустрів на ринку нашого земляка, військовослужбовця Олексія, який захищає Україну на Херсонському напрямку. Запитав його, чи він візьме горіхи і той погодився. Спакував все у ящики, на яких понаписував патріотичні гасла — «Слава Україні», «Україна понад усе» тощо.

— Олексій сказав, що побратими з радістю будуть куштувати горіхи, тому я і передав їх на передову, — каже Петро Чорний. — І хочу звернутися до всіх мешканців нашої громади, до всіх українців — не забувати про наших воїнів і допомогати їм, хто чим може. Не обов’язково донатити великі суми, хоч це теж треба, але хтось може це робити, а хтось — ні. Можна чи гарне слово написати, чи щось сплести, чи приготувати і таким чином підтримати нашого солдата.

Також, нагадаємо, Петро Федорович активно займається клумбами у дворі своєї багатоповерхівки. В тому році мав надію, що в жовто-блакитних кольорах замайоріють висіяні квіти на клумбах. Але жовтні зацвіли, а от сині… підвели. Квіти виявились не такими, як на картинці.  Будуть квітнути і радувати око чорнобривці, календула. Ростуть і висаджені екзотичні пальми, або як кажуть у народі оцтове дерево. Правда, за словами Петра Федоровича, їх діти трохи ламають.

Планує висадити пальми вздовж футбольного поля, біля лавочок. Каже, і гарно буде, і затінок трохи зроблять. Шість гумовик покришок, так званих заготовок, для цього вже є.

Ну не може Петро Чорний сидіти без діла. Хоч щось гарне та корисне для громади, для мешканців зробити. Так тримати!

Читайте також:

По дорозі на схід у зозулинецьких волонтерів зламалося авто. Але допомогу воїнам доставили

Хлопцям з мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка терміново потрібна глушилка дронів

Козятинчани оголосили збір коштів на джерки (мамині) для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ірина Шклярська

    В наш час, хто як може так і допомагає нашим славетним воїнам ЗСУ.
    Так і мій тато з перших днів не стоїть осторонь. Як не патріотичними написами у дворі свого будинку підтримує наших воїнів, то цього разу відправив нашим бійцям волоські горіхи, які славляться своїми корисними і поживними речовинами.
    Пишаюся тобою, папа ❤️🇺🇦
  • Лариса Щербатюк

    Дякую .Бажаю Вам мiцного здоров'я .
  • удача завжды

    нызькый  уклин  такому  пенсионерови......хай його господь оберигае  та  допомагае  у  такий  корыстний  справи.....

keyboard_arrow_up