Посол розповів, як ООН ігнорує війну на Донбасі

Посол розповів, як ООН ігнорує війну на Донбасі

Конфлікт на Донбасі – чи не єдиний у світі в післявоєнний період, де ООН не бере взагалі ніякої участі.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України Роман Безсмертний в ефірі одного з українських телеканалів.

Він зазначив, для нинішньої ситуації на Донбасі Україна має виконувати чинні закони. Зокрема, закон про оборону та закон про правовий режим воєнного стану. Це дозволить чітко визначити статус військовополоненого, статус мирного населення тощо.

— Тож давайте виконаємо закон, а якщо потрібно коригувати, давайте будемо це робити. І це означає, що ми повернемося у своє правове поле, зрозуміємо, що нам треба робити далі та ввійдемо у міжнародне. Тоді буде зрозумілим статус військовополонених, умови забезпечення, статус мирного населення на території, де ведуться бойові дії. Тобто, стане зрозуміло, хто відповідатиме за все це, – підкреслив Безсмертний.

Також це дозволить визначити, хто в якій позиції знаходиться: Україна – жертва, Росія – агресор. Нині ж уся юридична відповідальність за те, що відбувається в АТО, лежить тільки на Україні.

Відео дня

Далі дипломат зауважив, що Україні необхідно визначити роль та місце ООН у війні на Донбасі.

— Але в чому парадоксальність ситуації? Це чи не єдиний конфлікт у світі в післявоєнний період, де ООН взагалі ніякої участі не бере. Та ООН, суть якої було не допустити війни, вона сьогодні дивиться, як два учасники, два фундатори ООН воюють!

Більше того, увесь рік Україна в Раді Безпеки як не постій член, але Росія – постійний, рік йде війна, а ООН дивиться на все це і не має навіть програми щодо енергоресурсів, щодо військовополонених, бо їх же там немає! Чому до нас так ставляться? – запитує Роман Безсмертний.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up