Як оновити свої військово-облікові дані через телефон

Як оновити свої військово-облікові дані через телефон
Фото ілюстративне
  • Зміни до закону про мобілізацію набули чинності ще 18 травня.
  • Шістдесят днів є у військовозобов’язаних, щоб оновити свої облікові дані. Зробити це можна, не виходячи з дому.
  • Розповідаємо дев’ять простих кроків

Для того, щоб оновити свої військово-облікові дані, не обов’язково звертатися в ТЦК, адже відповідно до законодавства, можна скористатися іншими способами. Дані можна оновити через ЦНАП. Чи працює ця послуга в Козятині, ми вже розповідали. А можна актуалізувати військово-облікові дані, використовуючи свій телефон. Для цього  розробили застосунок «Резерв+». Він працює як на айфонах, так і на звичайних смартфонах, що мають систему Android. Розповідаємо, як користуватися програмою.

Перший крок — вам необхідно встановити застосунок. Якщо у вас айфон — шукайте «Резерв+» в AppStore. Якщо ви використовуєте смартфон на базі Android, відкрийте програму «PlayMarket» і знайдіть застосунок «Резерв+». Скачайте програму і вона встановиться на ваш телефон автоматично.

Відкрийте застосунок, коли він встановиться на смартфон. Щойно програма відкриється, ви побачите сторінку із привітанням. Натисніть внизу помаранчеву кнопку «Розпочати». За бажанням ви попередньо можете прочитати повідомлення про обробку персональних даних. Посилання на нього вище кнопки «Розпочати».

Відео дня

Програма «Резерв+» використовує для входу ідентифікацію за банківською карткою. Тож після того, як ви зайдете у застосунок і натиснете кнопку «Розпочати», вам запропонують список банків, що працюють на території України. Оберіть банк, у якому ви маєте відкритий рахунок.

Наступний крок — ідентифікація через банківську систему. Програма може запитати ваш логін і пароль для входу в особистий кабінет банку (якщо у вас, наприклад, «Райфайзен»), номер вашої картки (якщо використовуєте «Ощадбанк») чи перенаправить безпосередньо на сторінку банку (наприклад, якщо у вас рахунок у Монобанку і ви маєте на смартфоні додаток цього банку).

На сторінці банку вас попросять надати доступ до особистих даних, таких як прізвище, ім’я, по-батькові, ідентифікаційний код, адреса реєстрації, електронна пошта. Натисніть кнопку «Підтвердити».

Зі сторінки банку вас назад перенаправить у застосунок «Резерв+». Вам потрібно буде придумати пароль із чотирьох цифр для входу в систему. Його потрібно буде ввести двічі, аби підтвердити.

Коли ви увійдете в систему, програма запитає, чи дозволяєте ви ідентифікацію за біометричними даними (відбиток пальця або сканування обличчя). Ви можете натиснути кнопку «Дозволити», або ж «Дозволити пізніше», якщо не хочете цього робити.

Після цього запуститься програма. Під час першого входу потрібно буде актуалізувати свої дані — «Резерв+» запитає вас номер телефона і фактичне місце проживання. Після входу у систему на ваш номер прийде повідомлення.

Після проходження реєстрації у застосунку «Резерв+» відобразиться сторінка з частиною ваших даних. Там буде вказано прізвище, ім’я, по-батькові та дата народження. Щоб подивитися повну інформацію, натисніть на значок «+» внизу сторінки.

Відобразяться наступні дані: прізвище, ім’я, по-батькові, дата народження, ідентифікаційний код, постанова ВЛК і дата, інформація про ТЦК, до якого ви приписані, звання, військово-облікова спеціальність та унікальний номер.

 

Читайте також:

Закон про мобілізацію. Кому треба оновити дані в ТЦК з 18 травня

Ветерани та військові можуть отримати 100 тисяч гривень на розвиток власної справи

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up