Як вибрати презерватив для захисту і комфорту - розповідають фахівці інтим-бутіку TALLA (Новини компаній)

Як вибрати презерватив для захисту і комфорту - розповідають фахівці інтим-бутіку TALLA (Новини компаній)

Безпечність – головний принцип інтимних стосунків. Єдине обмеження, що може в них виникати – комфорт і безпека кожного партнера. Тому контрацептиви – невід’ємний елемент здорових взаємин. Найпопулярніший їх різновид – презервативи.  Вони доступні, прості у використанні та різноманітні.

Проте вибір презерватива – комплексне питання, що включає правильну розмірність, форму та інші фактори. Навіть в межах одного бренду презервативи One представлені десятками моделей, що суттєво відрізняються властивостями, з якими можна ознайомитися за посиланням: https://talla.ua/ua/prezervativy-one/. На ринку представлено кілька відомих торгових марок з оригінальними лінійками. Тож ми розкажемо, як не розгубитися та правильно вибрати презервативи.

Чому важливо обрати правильно?

Презерватив має багато переваг над іншими засобами контрацепції:

  • дешевий та доступний;
  • простий у використанні, не вимагає очікування та підготовки;
  • ефективно захищає від небажаного запліднення на 92%;
  • захищає від інфекцій, що передаються статевим шляхом;
  • не має медикаментозних протипоказань.

Щоб засіб проявив всі свої корисні якості важливо вибрати презервативи правильно. Вони мають чітко сидіти на тілі, щоб не перетискати статевий орган та не сповзати з нього, не викликати алергічних реакцій у обох партнерів через матеріал чи допоміжну змазку.

Розмір презерватива – перший критерій вибору

Найголовніший критерій вибору, на який потрібно звернути увагу, це розмірність презервативів. Від того, наскільки чітко буде підібраний розмір, залежить зручність та безпека для обох партнерів.

Розміри презервативів розрізняють за градацією:

  • маленькі – близько 4,45 см в ширину та 16, 00 см в довжину;
  • звичайні (стандартні) – 5,08 см завширшки та 20,07 см завдовжки;
  • великі – з окружністю 5,38 см та 20,07 см в довжину;
  • дуже великі – завширшки 5,72 см та завдовжки 20,57 см.

Важливо врахувати також форму кінчика презерватива, яка залежить від загального дизайну та стилю бренду. Вона може бути округлою для максимальної свободи руху та відчуттів, або обтікаючою, мати потовщені стінки, або ж тонкі еластичні.

Товщина – не менш важливий фактор

Окрім розміру презервативи мають маркування товщини відповідно до американських чи європейських стандартів. Щоб зрозуміти, як підібрати презерватив, варто розібратися у позначках товщини:

  • Senitive, Light – найтонші контрацептиви, стінки яких становлять 0,04 мм для найточнішої передачі відчуттів;
  • Standart, Classic – товщина стінок становить 0,06 мм, що одночасно забезпечує гостроту відчуттів та надійний захист;
  • Extra safe, Forced – потовщені стінки 0,1 мм знижують чутливість, проте гарантують витривалість засобу під час будь-яких видів сексу, зокрема анального.

Товщина презервативу має критичне значення лише для відчуттів чоловіка, оскільки прямо впливає на чутливість його статевого органу.

Презервативи за матеріалами

На полицях магазину представлені два види презервативів:

Латексні

Найбільш поширені завдяки розмаїттю товщини та фактури, яких можна досягти при виробництві. Ступінь їх ефективності щодо захисту від небажаного запліднення становить 70-85%. Латексні презервативи не пропускають спероматозоїди та більшість статевих інфекцій.

Поліуретанові

Поліуретан добре проводить тепло, тому приємніший для обох партнерів. Він тонший за латекс, що забезпечує вищу чутливість. При цьому важливо підібрати розмір латексного виробу, адже при помилці він легше зісковзує. Поліуретановий презерватив можна застосовувати з будь-якими змазками.

Додатковий змащувач в презервативах

Для посилення відчуттів та комфорту в презервативах застосовують змащувачі:

  • звичайні на основі силіконової олії, диметилсилікона, лубриканта sk70, монопропіленгліколя;
  • пролонгуючі з анестетиком, що затримує еякуляцію, продовжуючи статевий акт на 10-40% часу;
  • зігріваючі та охолоджуючі для яскравих відчуттів;
  • ароматичні для орального сексу;
  • зі сперміцидом для додаткового захисту.

Змазку варто підбирати під конкретні цілі, щоб досягти максимального задоволення від використання презервативу.

Види презервативів за формою та текстурою

Фактор форми важливий для обох партнерів. Найпростіший варіант – анатомічний, що підкреслює форму пеніса та практично не відчувається. Урізноманітнити інтимне життя можна за допомогою текстури пухирців, ребер, що можуть розташовуватись як ззовні, так і з середини виробу. Цікавий вибір – презервативи з малюнком, виступами, жорстким кінчиком. Ефективність кожного виду варто перевіряти на практиці, а не за відгуками, оскільки чутливість індивідуальна.

Не варто соромитися чи уникати питання, як вибрати презерватив, адже від його вирішення залежить здоров’я, комфорт та задоволення. За потреби можна звернутися до спеціалізованих магазинів та скористатися консультацією обізнаного менеджера.

keyboard_arrow_up