Виїжджали на пожежі після прильотів: у Козятині нагороджували «залізних» вогнеборців

Виїжджали на пожежі після прильотів: у Козятині нагороджували «залізних» вогнеборців
  • Герої в тилу. У Козятині грамотами та відзнаками нагороджували вправних залізничників, які допомогали боротися з наслідками дронових атак сусідньої, Калинівської громади.
  • Кого відзначили — читайте у нашому репортажі

Всі професії важливі, всі професії потрібні. Особливо зараз, під час війни, адже кожен українець наближає нашу спільну перемогу у боротьбі з російською навалою. Нещадний ворог випалює українську землю зброєю та знищує все на своєму шляху. Долітає вороже залізяччя, на кшталт ракет різного типу та безпілотників, на жаль, і до Вінниччини. Наслідки таких нападів — неминучі. І першими, хто їх бачить та ліквідовує на місці обстрілів, це наші пожежно-рятувальні служби. Всі вони — без перебільшень є Героями сьогодення, Героями без зброї.

Згадаймо, як на початку лютого цього року, через атаку БпЛА виникла масштабна пожежа на інфраструктурному об'єкті Калинівщини. Тоді в підмогу ДСНСникам виїжджали чергові караули пожежних поїздів, зокрема і станції Козятин. Вони мужньо і вправно виконували свій обов’язок. За що їм велика подяка.

Відео дня

Ми побували на відзначенні працівників і поспілкувались з начальником Козятинського загону воєнізованої охорони Олександром Гавриленком. 

— Через атаки ударних дронів на Калинівщині, у нас неодноразово були виклики пожежних поїздів на допомогу ДСНСникам, — розповідає Олександр Гавриленко. — Через масштаби пожежі рятувальники не справлялися з її ліквідацією. Тому викликали у підмогу пожежні поїзди Жмеринки і Козятина. До прикладу, цьогоріч вже було два таких виїзди. А загалом, з початком повномасштабного вторгнення на рахунку козятинського пожежного поїзда їх чотири. Ми приїжджали вчасно, подавали воду та піноутворювач. І ось, керівництво Головного управління ДСНС вирішило відзначити наших працівників. Це приємна та важлива місія.

Нагородження залізничників, які брали участь у гасінні таких пожеж, відбулося у понеділок, 18 березня, в актовій залі Козятинського загону відомчої воєнізованої охорони. Керівний склад Головного управління ДСНС у Вінницькій області вручав грамоти та відзнаки працівникам воєнізованої охорони, дирекції залізничних перевезень та пожежного поїзда станції Козятин. 

Заручившись підтримкою колег, почесну місію нагородження виконав Денис Кочмарчик — заступник начальника загону з реагування на надзвичайні ситуації Хмільницького району.

— Мета нашого візиту — подякувати за плідну працю в такий складний, воєнний час, — сказав Денис Кочмарчик. — Кожна робота, кожна допомога нашим військовим силам — це є невід'ємний вклад у перемогу, за що я щиро дякую. Тепер, що стосується подій, коли ваш підрозділ залучався для гасіння пожежі на території Калинівської громади. Тоді виникла проблема а з водопостачанням, пожежні водоймища на час ліквідації загоряння були спустошені і за рахунок виїздів ваших підрозділів, все ліквідувалося вчасно. Робота пожежника — це одна із небезпечних професій. І не зважаючи на це, наші хлопці щодня працюють.

Отож, про нагороджених:

  • Відзнаку «За плідну співпрацю» від ДСНС отримав начальник Козятинського загону воєнізованої охорони Олександр Гавриленко. 
  • Відзнакою «За плідну співпрацю» нагородили заступника начальника регіонального центру управлінням рухом регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Олега Біду. 
  • Відзнаку «За добру справу» вручили начальнику відділу пожежного нагляду та технічних засобів охорони Козятинського загону воєнізованої охорони Олександру Уперчуку
  • Грамоту Головного управління ДСНС у Вінницькі області отримав начальник відділення пожежного поїзда станції Козятин Козятинського загону воєнізованої охорони Ярослав Лавренюк
  • Таку ж грамоту втручили і машиністу насосних установок пожежного поїзда станції Козятин Козятинського загону воєнізованої охорони Олександру Павлюку.

Ось такі вони, наші залізничники — справжні професіонали своєї справи, люди, які добре знають і відповідально виконують свої обов’язки. Люди, які в складних умовах війни, ризикуючи власним життям, вирушають на виконання небезпечних та непередбачуваних завдань на благо нашої країни. Так тримати!

Читайте також:

На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів»

У Білопіллі горів житловий будинок

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up