Прокуратура судиться з міською радою через меліоративну мережу в Сестринівці

Прокуратура судиться з міською радою через меліоративну мережу в Сестринівці
Фото ілюстративне
  • Хмільницька окружна прокуратура подала до суду на Козятинську міську раду.
  • Причина — внутрішньогосподарська меліоративна мережа разом з об’єктами інженерної інфраструктури, що розташована на території Сестринівського старостинського округу

До об’єднання громад вона була у власності Сестринівської сільської ради. У 2020-му Сестринівка стала частиною Козятинської територіальної громади. І, відповідно, Козятинська міська рада стала правонаступницею Сестринівської сільської ради і мала прийняти у власність усе майно, яке належало сільраді. В тому числі і меліоративну мережу. Але міська рада не оформила і не зареєструвала на неї право власності. Тому прокуратура і звернулася до Вінницького окружного адміністративного суду.

Як йдеться у тексті судового рішення, прокуратура вважає, що прийняття у комунальну власність внутрішньогосподарських осушувальних систем у Сестринівці допоможе зберегти водний об’єкт, який в подальшому можна буде передати в оренду і тим самим забезпечити не лише його належне використання за призначенням, а й запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з водою, та створить сприятливі умови для підвищення врожайності грунту.

У відповіді на позовну заяву міська рада зазначила, що меліоративну мережу ввели в експлуатацію у 1981-83 роках, тобто більше сорока років тому. При цьому строк експлуатації меліоративної системи становить не більше 25 років, тому мережа вичерпала свій термін використання і вже давно не виконує прямих функцій. Але як встановив суд, Сестринівська сільська рада отримала право власності на меліоративну мережу у 2005 році, після того, як Козятинська районна рада передала на баланс майно, а сільська рада, у свою чергу, підписала акти приймання-передачі.

Відео дня

Крім того, доказів, що меліоративна осушувальна система, до складу якої входять споруди у Сестринівці, перебуває в незадовільному стані, міська рада не надала. Тому позов прокуратури суд визнав обгрунтованим.

Розглядали справу 30 жовтня. Суд вирішив адміністративний позов задовольнити. Міську раду зобов’язали прийняти у власність внутрішньогосподарську меліоративну мережу. Однак це рішення ще можуть оскаржити в апеляційному суді.

 

Читайте також:

Набрав чинності закон про використання і розповсюдження піротехніки в Україні

На Вінниччині профінансували виплату субсидій та пільг за жовтень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Галя Моисеенко

    Якщо кожна українська родина зробить так, як ці дві чудові жінки, то буде нам добрих новин з фронту більше.

    Людмила Володимирівна та її родичка з Києва Галина Марківна відкладали гроші на дрони зі своєї пенсії  та зібрали майже 40 тис. грн.

    Фото Рожнятівської сільради

keyboard_arrow_up