Посеред осені зацвіли каштани у Козятині

Посеред осені зацвіли каштани у Козятині
  • Вдруге за рік козятинчани мають змогу насолодитися цвітінням каштанів.
  • Розквітло декілька дерев.
  • У чому причина — читайте в нашій публікації

Козятинчани часто спостерігають цікаве природне явище — каштани, які зазвичай квітнуть у травні, повторно цвітуть через чотири місяці. Кожного року посеред вересня другий раз за рік розквітає каштан, що росте при вході до скверу з боку магазину «Сундучок». Цього року дерево не змінило своїй традиції і знову розквітло — білі «свічки» на каштані наші журналісти помітили два тижні тому. Щоправда, цвіте не усе дерево, а лише одна з гілок. Суцвіття дуже контрастує з пожовклим листям, яке ще не встигло опасти. На жаль, після негоди, яка вирувала в місті у понеділок, 16 вересня цвітіння залишилося зовсім мало.

Цьогоріч повторно розквіт каштан не тільки в парку. Вперше у вересні зацвіло ще й дерево на вулиці Героїв Майдану, навпроти поліклініки Козятинської центральної районної лікарні. І якщо у сквері розквітла лише частина, то на центральній вулиці квітне майже усе дерево, яке практично повністю скинуло своє пожовкле листя. Цей каштан зацвів декілька днів тому.

Відео дня

Додамо, що повторне цвітіння каштанів спостерігається нині не тільки у Козятині. Як повідомляють ЗМІ, на початку вересня розквітли каштани у декількох районах столиці. Вдруге за рік зацвіли каштани і в Тернополі та Луцьку. А в декількох селах Чортківської громади, що на Тернопільщині зацвіли не тільки каштани, а й бузок.

Як розповіли екологи телеканалу «Конкурент», каштани можуть цвісти повторно через ураження мінуючою міллю. Цей небезпечний шкідник виїдає зелену частину листка, через що листя починає жовкнути та опадати ще влітку. Внаслідок цього до кінця сезону дерево виснажується і впадає у штучну сплячку, а потім починає повторно квітнути, ніби настала весна.

На яких ще вулицях Козятина ви бачили цього місяця цвітіння каштанів? Пишіть нам у коментарях.

 

Читайте також:

У Козятині висадили 18 молодих дерев катальп

Суботник у Самгородоцькій громаді: учні прибирали прибережну зону і не тільки

Благоустрій у Залізничному: вивезли сміття, привезли землю, висадили троянди

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • miroox

    Посеред?

keyboard_arrow_up