На свій День народження зробила подарунок для тварин

На свій День народження зробила подарунок для тварин
  • Хтось просить на день народження шубу чи прикраси, а хтось просить подарунки не для себе, а для братів наших менших.
  • Так у Козятині з’явився справжній котячий пентхаус.
  • Будиночок для котів поставили неподалік ринку «Хлібодар».
  • Кому належить ідея — дізнавалися наші журналісти.

Триповерховий будинок для котів з’явився біля «маленького базарчика» тиждень тому. Тут сім апартаментів — по три «квартири» на першому й другому поверсі, одна — під дахом. На кожному поверсі — поличка, щоб пухнасті мешканці могли безперешкодно потрапити до себе в оселю. Окремо — їдальня. Вона біля будиночка. Тут стоять мисочки з їжею.

Зовні будинок схожий на справжній — зверху дах, перед входом в апартаменти — двері. Фасад рожевого кольору. «Котячим пентхаусом» називає цю хатинку Людмила Швець. Це — подарунок її чоловіка їй на День народження.

Відео дня

— Я уже давно про це мріяла, — розповідає Людмила. — Бо дорослі коти ще десь ховаються. А ця малеча, вони хворіють. І так кажу до чоловіка: «Віталік, треба щось придумати». Він каже: «Ну давай щось зробимо». Я кажу: «Мені не треба нічого. Мені на День народження зроби хатинку». Це його товариша батько змайстрував. Ми замовили. І таким чином вийшов пентхаус котячий.

Людмила Швець — зоозахисниця. Вона переймається проблемами безпритульних тварин у нашому місті. Разом з іншими членами ГО «Захист тварин «Сіромашка» вона підгодовує чотирилапих, лікує та прилаштовує в родини.

— Виходить, що ми зараз троє. Ми маємо свої, так сказати, «точки» і кожен день у нас об’їзд. У мене, наприклад, так — сідаю на велосипед, у мене каструля каші з фаршем, яку я варю, котикам сухий корм. І їду годувати, — каже Людмила.

«Добрі люди» постійно додають волонтерам роботи — викидають на вулицю кошенят і цуценят. Як каже Людмила, не встигли віддати трьох, як шестеро нових вже підкинули. Їх доводиться не лише годувати, а й подекуди лікувати. Вночі дуже холодно, а в маленьких пухнастиків ще не сформований імунітет. Тому вони починають хворіти. Лікування — досить дороге задоволення. Якщо тварина підхоплює інфекцію, баночка ліків, яких вистачає на півтора дні, коштує сто гривень. Щоб пухнастикам не було так холодно і був хоч якийсь прихисток, змайстрували цю хатинку.

Для котиків, які поселилися в будиночку, можна залишати харчі. Хатинка розташована на вулиці Володимира Антоновича (колишня Рози Люксембург). Це коротенька вуличка між маленьким базарчиком і парком.

— По тій самій стороні, де цей будиночок, ряд хатинок барачного типу. Перші двері — це бабуся Ніна. Дуже хороша людина. Їй вже 80, але вона й не виглядає на свій вік. Вона така, живчик. І дуже добра. Пакетик з харчам можна прив’язувати до ручки дверей, там така ручка, що не злетить. Або ж на підвіконня класти, — розповідає зоозахисниця.

Козятинчани потроху вже почали допомагати харчами.

— Буває так — я приїду, дивлюся — рибка якась є, молоко. Вдячність людям. Тому що по місту тварин дуже багато і я знаю, що якщо я зараз тут менше дам, то я знайду, кому дати біля парку чи книжного, — каже Людмила. — Ці хатинки потрібні. І треба, щоб голови ОСББ замовляли і ставили в кожному дворі. По-перше, це гарно. По-друге, кошенятам і котам це прихисток. Є де сховатись. Це було б круто, цивілізовано і дуже гарно.

Подібні будиночки для котів вже давно встановили у дворі «Чехословацького будинку». Щоправда, на вигляд вони не зовсім такі. Та попри це, чотирилапим все одно є де сховатись. І «Чехословацький» — не єдиний такий будинок.

— Навпроти пушкінського парку, де «Укргазбанк», там Сергій живе. Він так само побудував, певно років два тому, будиночок і поставив в дворику. Якраз як входити в під’їзд. Так гарненько він зробив. І там є люди, які підгодовують, — каже Людмила.

 

Читайте також:

Як вирішити проблему безпритульних тварин?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up