Чи правильний розклад автобусів на зупинках? + ОПИТУВАННЯ

Чи правильний розклад автобусів на зупинках? + ОПИТУВАННЯ
  • У місті діє п’ять маршрутів: номер один, два, три, чотири та сім.
  • На деяких зупинках є розклад автобусів.
  • Газета «RIA» перевірила, чи співпадає реальний час відправлення автобусів із тим, що написаний у розкладі

На зупинці «Пошта» ми зустріли двох Тетян. Жінки постійно користуються громадським транспортом. Їздять «двійкою» та «сімкою».

— Ми в такому районі живемо, що треба їхати, — каже наша перша співрозмовниця. — Раніше пішки ходили, але вже зараз… Раніше «двійка» регулярно ходила — дві за годину, а зараз одна. Трішки незручно.

— Шістку взагалі зняли, — включається в розмову наша друга співрозмовниця. — Навіть влітку поїхати на кладовище. Хай би хоч раз була. Комусь може треба поїхати, а нема чим. Звідки, аж з Жовтневої (нині Центральна у селі Козятин — авт.) треба йти на кладовище! Далеко.

Відео дня

— А чи користуєтеся ви розкладом, що на зупинці? — запитуємо жінок.

— Відносно, — відповідає наша перша співрозмовниця. — Ми вже вивчили, коли вона є, а коли нема. Зараз «сімка» повинна бути, «двійка» пішла на перестій. Обід у неї.

— Вже приблизно знаємо, коли йде маршрутка, — додає друга Тетяна.

Справді, якщо користуватися громадським транспортом регулярно, то з часом запам’ятовуєш, коли на зупинку має прибути автобус. Проте якщо маршрутним таксі людина їздить вкрай рідко, їй без розкладу не обійтися. А ще не варто забувати про приїжджих, бо ж до Козятина приїжджають і з району. Тому ми вирішили перевірити, чи відповідає розклад руху на зупинках розкладу реальному.

Понеділок, 20 січня. Виходимо на зупинку «Пошта». Тут стають автобуси усіх п’яти маршрутів.

Є розклад руху автобусів. Проте місцями цифри стерлися, тому деякі написи важко прочитати.

До прикладу, важко зрозуміти, о котрій відправляється наступний рейс «двійки» після 9.50 — чи о 10.20 чи о 10.26. Уже потім можна здогадатися, що, швидше за все, автобус буде о 10.20, бо те, що є рейси о 9.20 і 8.20, розгледіти можна.

Першим нам трапився автобус № 3. За розкладом він має відправлятися о 10.15, проте поїхав на дві хвилини раніше — о 10.13. Та ж «трійка», яка мала відправитися об 11.45, поїхала об 11.43.

Наступним на зупинку прибув автобус № 4. На годиннику було 11.47. Поїхала «четвірка» об 11.52, хоча за розкладом мала відправитися об 11.55.

Далі на черзі «сімка». Цей маршрут користується серед козятинчан чи не найбільшим попитом. Пасажирів тут багато навіть не у години пік. Прибув автобус о 12.01. За розкладом мав відправитися о 12.00, але поїхав о 12.05.

Три-п’ять хвилин різниці від графіка, що прописаний у розкладі — невелика проблема. Враховуючи те, що автобуси у нашому місті їздять раз на 30–60 хвилин. Проте зазначимо, що розклад є не на всіх зупинках. До прикладу, на новій зупинці на Пилипа Орлика, яку встановили наприкінці 2019 року, його немає. На Івана Франка на зупинці біля магазину розкладу теж немає.

Зупинка на вулиці Івана Франка

Та й на тих, де він є, розклад не завжди правильний.

Наприклад, зупинка навпроти поліклініки Районної лікарні.

Тут на стовпі знак «зупинка» із написом «Відділкова лікарня». Хоча цю відділкову, або як її називали в народі, залізничну лікарню вже кілька років як закрили.

Під зображенням автобуса розклад, у якому два маршрути — № 7 «Центр-МВПУЗТ-Депо» та № 8 «Івана Франка — Центр». Останній уже кілька років курсує як «четвірка».

Того ж дня, у понеділок, 20 січня, о 14.00 від цієї зупинки відправилася «одиниця», о 14.15 — «двійка». Цих маршрутів у розкладі взагалі немає. А «сімка» відправилася о 14.22 та 14.55. Зазначено, що перший автобус сьомого маршруту відправляється о 6.55 і курсує раз на 30 хвилин. Тож розклад «сімки» на цій зупинці правильний.

Опитування

Чи потрібен розклад автобусів на зупинках?

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Танюша Крижанівська

    7- так,  а 2 ні.
  • Мария Ионова

    Не видела, чтобы 4-ый ездил по графику, ладно бы с опозданием, а то уходит намного раньше, например, от универмага...
  • Таня Мендус

    Ні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up