Yaktak запалив публіку у Козятині

Yaktak запалив публіку у Козятині
  • Із сольним концертом до нашого міста завітав Yaktak.
  • Зібрався повний зал, атмосфера була вражаюча. Глядачі «робили зорі», співали хором усі хіти і послухали нову пісню.
  • Як це було — читайте, дивіться фото і відео

Його пісні у всіх на слуху. Yaktak запустив свій сольний проект не так давно — рівно за двадцять днів до початку повномасштабного вторгнення, але вже став відомим настільки, що його знають всі. Все життя Ярослава (таке справжнє ім’я виконавця) пов’язано із музикою.

— Моя родина дуже співоча, вони мені дали любов до музики, тому музика у мене в крові, — розповідає Ярослав. — Співочі мої дідусь і бабуся. Вони вчителі музики, але ніколи мене не заставляли, я сам хотів потрапити до цієї сфери.

Свої пісні Ярослав пише сам. Він часто робить дуети з іншими популярними виконавцями, тому деякі треки народжуються завдяки спільній праці. Найвідоміша його композиція — «Порічка». Вона часто звучить на відео в ТікТок, а слова «Солодка порічка, що росте по річках, в твою квіткову стрічку нас заховає нічка» наспівують і дорослі, і діти.

Відео дня

— Було літо, — розповідає Ярослав історію створення композиції. — Я сидів вдома і відчував, що хочу зробити пісню, від якої просто б таки пахнуло літом, у якої був би супер літній вайб (атмосфера — авт.). За двадцять хвилин я написав цю пісню. Хотів її зробити з іншими виконавцями, потім якось взагалі забув про цей трек, вона просто лежала, я не звертав на неї уваги і потім думаю треба робити її з Колою. Вона настільки лірична, ми заспіваємо зараз щось драйвове. Написав їй, вона каже «Гоу, робимо». Скинула свій куплет, я звів і все — вийшла пісня.

— Як це бути відомим співаком, якого всі знають? — запитуємо Ярослава.

— Я не зациклююся на цьому, — відповідає Yaktak. — Стараюся максимально розвиватися і рухатися далі, не стояти на місці. Я створюю свою музику заради того, щоб люди проживали життєві моменти під неї і збиралися разом зі мною.

Родзинкою усіх пісень Yaktak є гітара. У кожному кліпі вона постає в новому образі, який відповідає атмосфері треку. Саме цей музичний інструмент має для Ярослава особливе значення.

— Я завжди був у компаніях з гітарою, — продовжує Yaktak. — Навчився грати на ній сам, років зо п’ять тому. Просто дивився ролики по ютубу.

Наприкінці квітня Yaktak розпочав тур по Україні. Разом із командою виконавець відвідав вже майже 70 міст. І серед них наш Козятин. Під час виступів співак не лише запалює публіку, а й збирає кошти на потреби Збройних сил України.

— Ми не кажемо про себе, що ми супер волонтери, наша мета просто допомогти, — каже Ярослав. — Ми збираємо на автомобілі, різну військову амуніцію, на дрони. Уже зібрали близько мільйона за три місяці туру.

Наприкінці нашого інтерв’ю просимо Ярослава сказати побажання для наших читачів.

— Бажаю читачам підписуватися на Yaktak в інстаграмі і ТікТок, слухати хорошу українську музику і підтримувати все українське. Слава Україні! — каже Yaktak.

До початку концерту залишається всього година. Ярослав разом із командою востаннє перевіряє звук і йде за лаштунки. Минає двадцять хвилин і глядачі потроху починають заходити. Збирається повний зал. Перед початком концерту глядачі кидають свої донати у скриньку із написом «ЗСУ».

Згасає світло і люди, які сидять у перших рядах, підходять під саму сцену. Виходить Yaktak. 

— Козятин, дайте шуму, — звертається співак до глядачів.

Публіка голосно кричить, а Yaktak співає «Вродлива». Глядачі, що стоять перед сценою дістають свої телефони і починають знімати. Чимало людей ведуть пряму трансляцію з концерту.

Yaktak багато взаємодіє із публікою — він постійно підходить близько до глядачів, дає їм п’ять і не відходить від краю сцени. Другою він співає «Порічку». На середині треку музика раптово замовкає і зал хором співає приспів.

— Із вами Yaktak, всіх радий бачити сьогодні, — каже Yaktak. — Давайте не будемо з вами сідати, бо я бачу, дуже багато людей тільки і шукає можливість щоб сісти. Камон. Ми прийшли на концерт, а не в кіно. Дуже багато людей кажуть: «Ми прийшли на концерт, щоб вас послухати» і сидять, просто на мене дивляться. Так робити не треба. Тут треба прокачнути, Козятин.

Глядачі знову голосно кричать. Yaktak співає наступну пісню. Під сценою стає все більш гаряче. Yaktak бере до рук пляшку з водою, відкриває і поливає нею глядачів. Публіка в захваті.

Співак бере гітару, що стоїть на стійці і грає перші акорди «Чекає вдома». Глядачі співають хором. Наступний трек, «Не мовчи» він присвячує усім дівчатам, які прийшли на концерт.

— Коли я писав цю пісню, старався донести той сенс, що щоб не було, не треба мовчати, — каже після пісні Yaktak. — Треба просто сісти вдвох, по душам поговорити і вирішити всі питання і це буде набагато краще, ніж прото тримати все в собі.

Глядачі починають голосно кричати.

— Знаєте, коли почалася війна, перші тижні і навіть перший місяць мені, як і думаю багатьом з вас, було не до творчості і не до музики, — продовжує Yaktak. — Я не знав, що робити з цим далі, як писати, як воно буде. Але знав одне — що, напевно, краще, що я можу робити — це писати пісні і співати їх і як мінімум цим підтримувати українську музику і людей і почав це робити. Всі мої пісні, які ви чули до цього і почуєте далі, я написав і записав сам у себе вдома на простий ноут, на простий мікрофон. Дуже багато людей по-різному до цього ставились. Хтось вірив в це, хтось ні, хтось підтримував, хтось не підтримував. Скажу вам більше — дуже багато людей взагалі не вірили у цей концерт, але ми тут з вами сьогодні.

Після цих слів глядачі починають голосно аплодувати.

— До чого я це? До того, що напевно взагалі байдуже, вірить в нас хтось чи ні, підтримує хтось чи не підтримує, — продовжує Yaktak. — Важливо, аби ми самі в себе вірили.

Перед тим, як зіграти «В пустій кімнаті», Yaktar просить публіку «зробити зорі». Глядачі вмикають ліхтарики на своїх мобільних і піднімають телефони догори. Почула публіка і нову пісню, яка вийшла лише два тижні тому — «Вставай». Yaktak співає як ліричні, так і танцювальні композиції. Весело і гаряче не лише під самою сценою — глядачі на задніх рядах не відстають і відриваются на повну. Усі співають, танцюють і стрибають. Аж прогинається підлога.

Ближче до кінця концерту проводять невеликий аукціон. Розігрують фіолетовий укулеле. Це невеликий музичний інструмент, зовні подібний до гітари. Стартова ціна лоту 900 гривень. Її підняли до 8100. Кошти за укулеле спрямують на потреби ЗСУ.

Коли усі пісні зіграні, Yaktak йде за лаштунки. Публіка скандує «на біс». Співак повертається і ще раз виконує «Порічку». Маленька дівчинка виходить на сцену і дарує Ярославу букет соняхів. Наостанок Yaktak співає разом із публікою Гімн України. А після концерту фотографується з глядачами і роздає автографи.

Більше відео з концерту дивіться на нашій сторінці в Інстаграм.

 

Читайте також:

Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає

На благодійному концерті у Миколаївці для ЗСУ назбирали понад 17 тисяч гривень

Козятинчанка Олена Гоменчук прикрасила розписом хатину на території Музею Хліба

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ярослав Богатирьов

    Зі слів доньки концерт був супир
  • Володимир Дудник

    А як та що в Козятин завітав а в Калинівку ні?

    Slava Svyryda reply Володимир Дудник

    Володимир Дудник він привик по ямах а в калинівці дорога хороша
  • Анастасія Славута

    Це було феєрично, драйвово і неперевершено. Супер. СЛАВА УКРАЇНІ 🙏💙💛🇺🇦
  • Ігор Чмерук

    А хто це ???

    Светлана Березовская reply Ігор Чмерук

    Молодий,талановитий артист,який популяризує українську музику

keyboard_arrow_up