Танцювальний фітнес для дорослих, клуб аніме для підлітків і не тільки

Танцювальний фітнес для дорослих, клуб аніме для підлітків і не тільки
  • У нашому місті існує благодійний простір «Добрий Козятин».
  • У його рамках для дітей та дорослих безкоштовно проводять чимало цікавих занять та гуртків як для переселенців, так і для козятинчан.
  • Розповідаємо, які заняття можна відвідувати

«Добрий Козятин» — це благодійний простір, який заснував настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви Антон Борис спільно із волонтерами не лише з Козятина, а й з інших міст, що через повномасштабне вторгнення переїхали до нас. Спочатку благодійний простір опікувався переселенцями, надаючи їм гуманітарну допомогу, та з часом розширив коло своєї діяльності — більше року тому у «Доброму Козятині» організували низку безкоштовних гуртків як для дітей, так і дорослих.

— Спочатку ми планували, що наші гуртки у просторі будуть лише для переселенців, але з часом побачили, що є зацікавлення не тільки від переселенців, а й від мешканців Козятина, — розповідає отець Антон Борис. — Тому наші гуртки та заняття можуть відвідувати абсолютно всі. 

Розпочнемо з гуртків для наймолодших. Для дітей 3-5 років раз на тиждень у просторі проводять заняття з логопедом, під час яких малеча виконує корисні вправи для коригування мовлення.

Відео дня

— Поки що у нас одна група, вона невелика — 8-10 дітей максимум, — каже отець Антон. — Щоб нашому логопеду було зручно працювати. Можливо, з часом відкриємо ще одну, тому що бачимо, що є велика зацікавленість у таких заняттях.

Для діток віком 6-11 років у просторі проводять заняття з малювання, де юні художники створюють свої мінішедеври фарбами, олівцями та фломастерами. Для тих, хто більше полюбляє виготовляти вироби своїми руками, працює гурток «Дитяча творчість». Він поділений на дві групи: 4-6 років та 7-9 років.

Також у просторі працює «Недільна школа», де дітям розповідають, що таке християнство, віра і знайомлять із Біблією, та група дошкільної підготовки.

Для підлітків у «Доброму Козятині» також є чимало цікавих та різноманітних гуртків. Для дітей 12-13 років організували групу з інформатики. У просторі дають уроки з вивчення польської мови для дітей віком 10-14 років. Щосуботи в «Доброму Козятині» чекає на підлітків «Школа аніматорів», де разом із волонтерами діти грають у різноманітні настільні ігри та весело і корисно проводять своє дозвілля. А цієї неділі в просторі почне працювати ще й аніме-клуб, де діти зможуть більше дізнатися про цей популярний жанр японської мультиплікації, обмінюватися мангами (японські комікси — авт.) та обговорювати своїх улюблених персонажів.

Є у благодійному просторі і заняття для дорослих. Тричі на тиждень для усіх охочих проводять танцювальну терапію — разом із хореографом відвідувачі займаються танцювальним фітнесом. Двічі на тиждень у «Доброму Козятині» проводять спортивні заняття. А також організували в’язальний клуб. Його відвідувачі не просто навчаються в’язати, а в першу чергу піклуються про те, щоб нашим воїнам було тепло — жінки в’яжуть шарфи, балаклави, БАФи, піддупники, шкарпетки, які волонтери передають захисникам.

— Можна в’язати тут, у нашому просторі, чи навіть вдома, — розповідає отець Антон. — Ми вже дуже багато матеріалів роздали по місту жінкам, які вміють в’язати і хочуть долучитися до волонтерства. Ми даємо нитки, за потреби спиці, якщо немає і людина може в’язати вдома. Якщо хтось хоче долучитися до цього волонтерства, залюбки чекаємо в нашому просторі.

Благодійний простір «Добрий Козятин» розташований у приміщенні колишньої райдержадміністрації (вхід із центральної площі).

Студія мультиплікації і заняття з психологом

Як розповів нам отець Антон, у благодійному просторі також планують запровадити нові гуртки. Це — глинотерапія, де діти виготовлятимуть різноманітні вироби з глини. Панують також відкрити дитячу театральну студію, а ще — студію мультиплікації, де діти створюватимуть із пластиліну героїв, писатимуть сценарій, зніматимуть і монтуватимуть мультфільми. А ще у «Доброму Козятині» будуть відкривати гурток, на якому навчатимуть робити вироби із фетру.

— Також ми плануємо проводити освітньо-дозвільні вечори у суботу, — додає насотанок отець Антон. — Це будуть разові зустрічі. Наприклад, у нас буде зустріч із психологом на тему емоції, лекції з маркетингу, з основ медицини, історії України, майстер-класи з іконопису.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Watering Yampi

    Чому такого раніше не було🤧🤧

keyboard_arrow_up