«Стефанія», «Ой у лузі червона калина» і пісні «Måneskin» лунали у нашому парку

«Стефанія», «Ой у лузі червона калина» і пісні «Måneskin» лунали у нашому парку
  • Суботнього ранку центральна алея міського скверу вкотре перетворилася на імпровізовану сцену.
  • До Козятина завітав оркестр з Одеської військової академії.
  • Козятинчани не лише слухали музику, а й самі підтанцьовували і підспівували

У суботу, 11 червня центр міста знову заполонили звуки музики. До нас приїхав із концертною програмою оркестр військової академії з Одеси. Спершу захід планували провести напередодні вихідних, втім у зв’язку з тим, що у п’ятницю в Козятинській громаді був день жалоби, виступ перенесли на наступний день.

Ближче до 11 години ранку козятинчани стали збиратися навколо імпровізованої сцени, яку облаштували на центральній алеї парку. Попри те, що на термометрі було вже +27, гостям, які чекали на початок заходу, зовсім не дошкуляла літня спека — у сквері стояла приємна прохолода.

Учасники оркестру тим часом робили останні приготування перед виступом. Коли все було готово, на імпровізованій сцені з’явився соліст Олександр Нестеренко.

Відео дня

— Ми завітали до вас в рамках нашої концертної подорожі містами та населеними пунктами Вінниччини, — звернувся Нестеренко до глядачів. — Зараз в наш непростий для України час дуже важливо підтримувати моральний дух, психологічний стан не тільки військовослужбовців, а й, звичайно, громадян, містян, селян, яким теж дуже важко і тяжко бути в психологічній нормі під час повномасштабної війни з росією. Сьогодні ми пропонуємо вам концертну програму, де будуть різні твори різного складу: і патріотичні, і розважальні. Сподіваємося, що ми досягнемо нашої мети — підтримати всіх вас, козятинців, військовослужбовців, тих, хто вимушено залишив свої домівки, втік із зони бойових дій і зараз перебуває тут, на гостинній землі Вінниччини.

Свій виступ одесити почали із патріотичних пісень. Під акомпонемент оркестру разом із Олександром Нестеренком співала Анна Галузинська.

Серед композицій, які звучали з імпровізованої сцени, була «Гей, соколи» — відома пісня україно-польського поета Тимоша Падури. Дуже символічно, що оркестр зіграв її у нас в Козятині, адже саме тут, на Козятинській землі Тимко Падура провів свої останні дні. Втім до концертної програми цю композицію включили не лише тому, що життєвий шлях Падури пов’язаний із Вінниччиною, а й тому, що його дуже поважають у Польщі і саме ця країна однією з перших простягнула нам руку допомоги, коли почалася повномасштабна війна.

На початку концерту Олександр Нестеренко пообіцяв, що лунатимуть і розважальні пісні. До глядачів вийшли учасники оркестру зі своїми духовими інструментами і вишикувалися перед клумбою. Соліст представив їх як broth-band «Тюльпани на пероні».

Парк заполонила мелодія пісні, з якою Україна втретє виборола перемогу на «Євробаченні» — «Стефанія». Козятинчани активно аплодували і навіть почали підтанцьовувати. По тому «Тюльпани на пероні» зіграли декілька композицій відомого італійського гурту «Måneskin», які стали переможцями головного пісенного конкурсу Європи минулоріч.

На імпровізовану сцену знову повернулися Олександр Нестеренко та Анна Галузинська. Вони заспівали відому багатьом пісню «Ой, на горі два дубки». Почувши знайомий мотив, глядачі стали підспівувати. Виконав оркестр і композицію «Москва згоріла і втонула» про затонулий російський військовий корабель. Глядачі зустріли її гучними оваціями. По тому солісти виконали пісню «Горить, палає техніка ворожа», яка сподобалася гостям заходу не менше.

Наостанок оркестр зіграв чи не найпопулярніший, після «Стефанії», звісно, хіт «Ой у лузі червона калина». Під час виступу Анна Галузинська покликала до себе наймолодших глядачів і заспівала разом із ними.

Увесь цей час за виступом спостерігали рідні керівника оркестру Івана Казмірчука. Після виступу вони підійшли до Івана і обійняли його. До речі, він наш земляк, родом із Козятинщини.

Після цієї зворушливої сцени оркестр виступив на біс — зазвучала «Смерека». Козятинчани, які знали слова, активно підспівували солістам. Але глядачі ще не були готові відпускати артистів з імпровізованої сцени. З натовпу почали скандувати «Тюльпани на пероні», на біз!»

— Зараз під ваші оплески наші тюльпани підготуються, декілька секунд, — сказав Олександр Нестеренко.

Гості почали аплодувати і свистіти. Музиканти взяли свої інструменти і зіграли ще одну композицію.

Олександр Нестеренко подякував козятинчанам за такий теплий прийом. Наостанок оркестр зіграв Гімн України.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач59

    Я теж не розумію, як можна було в пятницю хоронили нашого Героя, а в суботу концерт всім весело....це просто жах....
  • Владимир Тимощук

    Засунь свої поради собі, ну ти зрозумів куди..
  • Тетяна Казмірчук

    Щиро дякуємо, дорогі наші Захисники, наші діти, наші Герої💙💛
    Зараз надзвичайно важливо підтримувати морально-психологічний дух, патріотизм, віру в нашу Перемогу, віру в наші Збройні Сили України!!!
    Слава Україні! Героям Слава! 💙💛
    Слава Збройним Силам України!!!
    Перемога буде за нами 💙💛💙💛
  • Ірина Бевзюк

    😔😔😔

keyboard_arrow_up