Слухали поради косметолога і співали разом із Сергієм Гайдучком

Слухали поради косметолога і співали разом із Сергієм Гайдучком
  • Минулими вихідними у нашому місті влаштували благодійну зустріч для підлітків.

  • Запросили спеціалістку із косметології, яка ділилася секретами догляду за шкірою, а також музикантів гурту «Draft» — вокаліста Сергія Гайдучка та гітариста Сергія Нечая.

  • Хлопці з дівчатами пробували грати на гітарі, а дехто сам поділився своєю творчістю

У суботу, 17 лютого для підлітків організували Свято доброти. На благодійний захід завітали діти військовослужбовців, переселенців та просто талановита молодь Козятина.

Першим спікером зустрічі стала косметологиня Дана Хомюк. Вона працює у цій сфері понад п’ять років. Говорили про догляд за шкірою. Почали з базової теми — гігієни. Фахівчиня порадила обов’язково мати для обличчя окремий рушник, користуватися одноразовими паперовими рушниками, якщо є висипи і часто змінювати наволочку.

— Ранок ми починаємо з вмивання, — каже Дана Хомюк. — Далі йде тонізація і зволоження. Тонік обов’язково використовуємо безспиртовий. Це три базові моменти. Сонцезахист для шкіри потрібно використовувати цілорічно. Але влітку ми беремо засоби із фільтром мінімум SPF 50, взимку можемо собі дозволити крем із позначкою SPF 10-20. Він буде комфортніший для шкіри.

Відео дня

— За який час до виходу потрібно наносити крем? — прозвучало запитання із залу.

— Будь-який крем взимку обов’язково потрібно наносити за 20-30 хвилин до виходу, — відповідає Дана. — Якщо ми нанесли крем і одразу виходимо на вулицю, крем не встигне увібратися, обличчя буде вологе і пориви вітру чи морозу можуть призвести до сухості і лущення.

Міцелярка чи гідрофільна олія?

Захист від сонця необхідно використовувати незалежно від типу шкіри. А ось інші доглядові засоби різняться в залежності від того, суха у вас шкіра, жирна, нормальна чи комбінована. Тим, хто має жирну шкіру, фахівчиня радить використовувати для вмивання гель та косметологічну серветку, а для змиття макіяжу міцелярну воду. Однак її також треба змивати — наголошує Дана, навіть якщо на упаковці зазначено, що засіб не потребує змивання. Для сухої шкіри фахівчиня рекомендує брати для вмивання пінку або мило без мила, а для зняття макіяжу — гідрофільну олію.

— Щоб визначити, який у вас тип шкіри, ви вмиваєтеся зранку і через півгодини орієнтуєтеся на свої відчуття, — продовжує Дана. — Якщо ви не відчуваєте дискомфорту, у вас немає жирного блиску, стягнутості — у вас нормальний тип шкіри. Якщо через півгодини після вмивання ви відчуваєте сухість і хочеться нанести крем — у вас суха шкіра. Якщо після вмивання є жирний блиск — то у вас жирна шкіра. Комбінована шкіра — це коли Т-зона жирна, а щічки сухі.

Обговорили тему, яка цікавить дівчат найбільше — макіяж. Косметологиня каже — тональний крем це не погано, тому що він створює додатковий бар’єр на шкірі, особливо взимку. Тоналка не зашкодить, якщо дотримуватися базових порад: використовувати якісні засоби і обов’язково змивати макіяж на ніч.

Силіконові щіточки краще не брати

Говорили також про проблемну шкіру. Фахівчиня дала базові рекомендації стосовно харчування, порадила не давити прищі в домашніх умовах, тому що це призведе до ще більшого запалення і обов’язково 2-3 рази на тиждень протирати екран телефона антисептиком.

— А це правда, що зубна паста лікує прищі? — прозвучало запитання із залу.

— Ні, вона тільки може спалити ту ділянку шкіри, на яку ви її нанесли, — відповідає Дана Хомюк.

— Чому прищі швидко не зникають?

— Для того, щоб прищ сформувався, йому потрібен час — 2-3 дні, — дає відповідь косметологиня. — Для того, щоб він розсмоктався, йому потрібно ще більше часу. Прищ — це запальний елемент.

— Лупа — це теж проблема зі шкірою? — питає Інна.

— Лупа може бути передвісником себореї. Якщо це просто сухість шкіри, бо вам не підійшов шампунь — це одне. Ви можете замінити шампунь і сухість зникне. Якщо сухість не минає після зміни шампуню, потрібно звертатися до лікаря.

— Є ще силіконові щіточки для вмивання. Вони не подразнюють шкіру?

— Подразнюють. У кого вдома таке є, прийдіть і викиньте. Після того, як ви вмивалися, ви її не стерилізуєте. Ви просто її поклали і все. На щіточці є силіконові ворсинки, на них можуть розмножуватися бактерії. Тому краще вмиватися руками або використовувати спеціальну серветку косметологічну.

Після лекції серед учасників провели вікторину. Запитували, зі скількох шарів складається шкіра, яка площа шкіри людини, що виділяється через пори, як називається пігмент, що міститься в шкірі і від чого залежить тип шкіри. Тим, хто відгадав, вручили подарунки. Але невеликі презенти від Дани Хомюк отримав кожен.

На свято завітали рокери

Після короткої перерви, під час якої молодь ласувала піцою, на Свято доброти завітали ще двоє гостей — Сергій Гайдучок та Сергій Нечай з козятинського гурту «Draft». Цей рок-гурт учасник багатьох фестивалів та конкурсів. Пісні «Draft» слухає вся Україна, адже їх крутять на радіо. Хлопці не лише грають музику, а й займаються благодійністю — учасники гурту волонтери фонду «Бойовий волонтер України». На своїх концертах вони збирають кошти на потреби ЗСУ, а також співпрацюють з різними волонтерськими організаціями світу.

— Хочу познайомити вас з людиною, яка ще з садочка співала і мріяла стати співаком. Організувавши концерт у своєму дворі, він заробив свої перші гроші. Квиток коштував 50 копійок. Найбільшою його мрією є закінчення війни і написання нового хіта, який буде співати не лише Україна, а й вся планета. Зустрічайте, фронтмен групи «Draft» Сергій Гайдучок, — презентувала організаторка Ірина Шахін гостя.

Сергій Гайдучок зіграв на Святі доброти невеликий акустичний концерт. Співав пісні гурту «Draft» і сольні композиції: «Кольоровий сон», «Сонце», «Вір мені», «Журба», «Весела». Глядачі дуже просили «Лютий Козятин», але Сергій сказав, що під акустичну гітару не вийде. Зіграв також «Пісню про Вінні Пуха» Арсена Мірзояна, «Не дзвонила» гурту «MotoR’Rolla», відомий хіт Степана Гіги «Розмова з тобою». 

Смілива глядачка

Настя, яка сиділа у залі, запитала, чи може вона зіграти пісню, яку вони написали із друзями. Вони збираються створити свій рок-гурт.

— Ніхто про нас ще не знає, але можливо це буде початок нашої кар’єри, — каже дівчина.

Настя вийшла на середину залу. Сергій Гайдучок дав їй свою гітару і дівчина зіграла пісню. 

— Коли я перший раз вийшов на сцену, це було дуже страшно, — поділився своїм досвідом з глядачами Гайдучок після виступу Насті. — Перший гурт «Горизонт» у мене з’явився десь в дев’ятому класі. Ми написали дві своїх пісні і ніколи ніде не виступали, але дуже хотіли. У Козятині був День міста на стадіоні. Тоді приїжджала група «Пламя». На той час вони були дуже відомі у країнах колишнього СРСР. Нас позвали виступити перед ними зі своїми двома піснями. Це був перший концерт гурту «Горизонт». І є така фотка, де гітара більша ніж я.

Хлопці з дівчатами починають сміятися.

— Я стою на величезній сцені і весь Козятин перед нами, повний стадіон людей, — продовжує Гайдучок. — Я точно пам’ятаю цей момент, коли ноги трусилися і я думав, що зараз втрачу свідомість.

Знову зал голосно засміявся.

— Думав, буду лежати тут, ноги підкошувалися. Потім коли перший раз вдарив по струнах, це все десь поділося. Ми такі малі, школярі, і ми вже рок-зірки. Лажали ми, збивалися, я забув слова, — каже Гайдучок і знов зупиняється, бо глядачів вкотре розпирає від сміху. — Але на ходу якось так вийшло, що поміняв на інші і викрутився. Було дуже страшно, але то був ключовий момент, після якого я напевно не зможу покинути сцену, пісні, співати і виступати. Це така ейфорія. Це дуже круто. Настя, ти молодець. Вийти і перед всіма заспівати не просто чужу пісню, а свою — це дуже страшно.

«Всі думали, що ми не вміємо грати»

— Які були цікаві фестивалі, в яких ви брали участь? — питає Наталія.

— Фестивалів було багато, — відповідає Сергій Гайдучок. — Але був у нас випадок, ми з гуртом «Draft» подали заявку на фестиваль, який проходив в Умані. Ми навіть не знали, що це за фестиваль. Коли ми туди приїхали, побачили дуже велику сцену, мабуть, найкрутішу з усіх, на яких ми виступали. Ведучий Горбунович Горбунов. Коли ми запитали, що це за концерт, нам відповіли, що подавали заявки гурти з усієї України і пройшло всього 12 і ми потрапили в цих 12 гуртів.

На цій фразі глядачі почали голосно аплодувати.

— До нас так ставилися, що ми з Козятина, вийдемо на сцену, щось собі бренькнемо і поїдемо, — продовжує Гайдучок. — Всі думали, що ми не вміємо грати. В журі сиділи Олег Скрипка, на той час Ніна Матвієнко ще була жива. Ми вийшли на сцену і дуже переживали. Зіграли першу пісню, Скрипка встав і почав знімати нас на відео. І ввечері наприкінці фестивалю ми виграємо гран-прі 50 тисяч гривень.

Останньою Сергій Гайдучок зіграв «Але» Сергія Бабкіна. Публіка попросила на біс. Сергій виконав дві пісні — «Монолог» гурту «Draft» і саунд-трек з мультика «Кіт-пес» і вже збирався йти, але глядачі попросили зіграти ще «Ми русню розірвемо», яку Гайдучок написав нещодавно.

Після акустичного концерту Сергій Гайдучок фотографувався з глядачами.

Сергія Нечая, гітариста гурту «Draft» засипали питаннями, як навчитися грати на гітарі. Наостанок Нечай сам зіграв мелодію на акустиці.

Хлопцям із дівчатами, які завітали на захід, організатори вручили подарункові бокси від спонсорів. Їх почали відкривати прямісінько у залі.

Свято доброти для підлітків влаштувала громадська організація «Сонце в тобі». Організувати захід допомогли також волонтери Ірина Біда, Світлана Сорочинська, Альона Ясінська, Ірина та Олексій Каратєєви, Ірина Автух.

— Це не просто розважальний захід, він має в першу чергу освітню мету, — каже Ірина Шахін, засновниця громадської організації «Сонце в тобі». — Ми хочемо змотивувати підлітків. Зараз вони у такому віці, коли думають, ким хочуть бути, де навчатися. У подальшому ми плануємо проводити подібні заходи, на яких хочемо запрошувати спеціалістів із різних сфер, які ділитимуться своїм досвідом.

Коротке відео із зустрічі дивіться на нашій сторінці в Інстаграм.

 

Читайте також:

Грали у волейбол і збирали гроші на авто для Воїна з Самгородка Вадима Осаулка

Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає

Світлини з Дня єднання у першому ліцеї Козятина

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up