Писали картини, щоб підтримати наших воїнів

Писали картини, щоб підтримати наших воїнів
  • Проект «Водокачка-АРТ», який стартував минулого року, продовжується.
  • Цього разу місцем зустрічі художників стало лавандове поле, де провели пленер.
  • Учасники створять неповторні пейзажі, які продадуть на благодійність

Минулого року у Козятині вперше відбувся пленер в рамках проекту «Водокачка-АРТ». Локацією художників, які приїхали до нашого міста з Бердичева, Жмеринки, Вінниці та Черкас, стала зона відпочинку Водокачка. Майстри пензля розташувалися на березі річки і за якихось дві години на білосніжних полотнах з’явилися краєвиди мальовничої козятинської природи.

Цьогоріч подібний захід провели у нашому місті знову. Цього разу до пленеру долучилися місцеві митці. Прокинувшись рано-вранці і, взявши із собою полотна, пензлі, фарби та палітри, художники вирушили на лавандове поле, щоб о сьомій прибути на локацію. Їх зустріли запашні квіти, тихе дзижчання бджіл і ледь спохмурніле небо.

На полі саме фотографувалися дівчата, тож довелося трішки зачекати. Художники тим часом розмовляли.

Відео дня

Коли фотосесія завершилася, митці поринули в атмосферу пахощів лаванди. Зробивши на пам’ять декілька світлин, взялися до роботи.

Завдання номер один — продумати композицію для майбутньої картини. Митці розійшлися у пошуках найкращого ракурсу і цікавих об’єктів. Увагу Віктора Кльоца привернув старовинний дуб, який видніється з поля. Наталія Мельничук захопилася красою лавандових квітів, з яких бджілки збирають нектар. Словом, кожен знайшов для себе те, що йому найбільше до вподоби.

Тим часом Тетяна Куліш вже почала працювати над своєю картиною. Сівши на лавку, художниця бере до рук олівець і окреслює на полотні сюжет свого пейзажу. Це буде загальний план поля, де з-поміж кущів лаванди видніється білий стіл з мереживною скатертиною і стільцем поруч.

Ще декілька штрихів і починається найцікавіше — сніжно-біле полотно буде заповнюватися барвами. Тетяна пише картину акрилом, тож бере на палітру багато білила, трохи жовтого, блакитного і лілового.

— Зараз головне для нас намітити небо, — каже художниця і проводить пензлем по полотну. Спершу жовті відтінки, за тим блакитні. За декілька секунд на картині з’являються обриси ранкового неба.

Наступними художниця прописує дерева, кущі і хату з комином. Це об’єкти заднього плану. На палітрі змішуються нові кольори. Декілька штрихів і небосхил від майбутнього поля відділяє смуга рослин і будинок у правому кутку.

Найбільшу частину полотна займає поле. На палітрі знову змішується ліловий і один за одним з’являються обриси кущів запашних квітів. Дві плями художниця поки не зачіпає — тут мають бути стіл зі стільцем на передньому плані і невеликий паркан трохи позаду. Прописуючи поле, Тетяна час від часу додає відтінків до об’єктів заднього плану, щоб дерева і кущі вписалися в загальну кольорову гаму і пейзаж мав гармонійний вигляд.

Тепер черга дійшла до незафарбованих плям. Художниця проводить лінію світлим кольором і на полотні з’являються обриси стільця. Поруч із ним мисткиня намічає стіл. Додає трохи темнішого відтінку, щоб підкреслити ділянки, які в тіні. Позаду прописує паркан. Позаяк за ним видніються кущі лаванди, тут до світлого кольору додається трохи лілового. Ще декілька штрихів і картина готова.

Роботи, створені художниками в рамках пленеру, можна буде побачити на благодійному вернісажі «Лаванда надихає, ЗСУ перемагає», який відбудеться орієнтовно наприкінці липня. Картини продадуть, а виручені кошти спрямують на допомогу нашим захисникам.

 

Читайте також:

«Draft» зіграв на День міста і поїде підкорювати Європу

Кінопоказ під відкритим небом влаштували у «клітці»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up