Перевіряли, чи знають Основний закон та все про Україну

Перевіряли, чи знають Основний закон та все про Україну
  • У міській бібліотеці провели правовий квест «Книги читаймо — Конституцію вивчаймо».
  • Запросили п’ятикласників ліцею №1.
  • Діти розгадували кросворди, складали прислів’я і не тільки

До Дня Конституції, який ми відзначали 28 червня, у Козятинській публічній бібліотеці організували для дітей квест. Захід не просто розважальний, а й повчальний, адже працівники книгозбірні підготували для хлопчиків та дівчаток непрості завдання. Щоб їх виконати, юним козятинчанам потрібно було проявити неабияку кмітливість.

Долучилися до квесту учні 5-А та 5-В класу ліцею №1. Перше, що мали зробити діти — поділитися на команди. Одна — «Маки», інша — «Ромашки». Ведуча Наталія Кісарчук запропонувала ділитися за класами, та учасники вирішили, що будуть грати у форматі «хлопці проти дівчат». Учасниками команди «Маки» стали Володимир Кльоц, Тимур Марченко, Даня Полонський, Андрій Оберемчук та Матвій Прощерук. До команди «Ромашки» потрапили Віка Кльоц, Віка Мироненко, Маша Бржезицька, Аня Шведова, Настя Іщук, Настя Саленко та Аня Григорак.

Ведуча квесту вручила кожній команді по конверту. Сюди діти збиратимуть квіти, які їм даватимуть на кожній станції, за умови, що вони успішно пройдуть усі завдання. На хлопчиків та дівчаток чекає п’ять зупинок, які працівники книгозбірні облаштували у дитячій та дорослій бібліотеці: «Загадкова Україна», «Поетична Україна», «Символи України», «Розумники» та «Інтелектуальна».

Відео дня

Команди поспішають на свої перші станції. Тут їх зустрічають бібліотекарі. Допомагають проводити квест також учасниці лялькового театру «Кольорове диво» Іра Славута та Олександра Настюк. Діти виконують завдання на першій станції. Дівчата отримують паперову ромашку, хлопці — мак. Але рушати далі ще зарано, спочатку треба знайти конверт, у якому підказка, яка зі станцій буде наступною. Тож доводиться знову проявляти кмітливість, адже організатори квесту надійно заховали конверти з підказками у залі бібліотеки.

Позаяк квест патріотичний та присвячений Дню Конституції, завдання на станціях також стосуються України та Основного закону держави. Діти розгадували кросворди, малювали символи України. Найважче виявилося на станції «Розумники». Тут хлопчикам з дівчатками потрібно було скласти з літер прислів’я про Конституцію та Україну. Та усі впоралися із цим непростим завданням і отримали квітку.

Першими всі станції пройшли «Ромашки». «Маки» вирішили трохи схитрувати і приховали одну зупинку, але ведуча квесту Наталія Кісарчук помітила, що хлопці ще не пройшли одну станцію. Поки Тимур, Даня, Андрій, Матвій і Вова ще мізкували над завданням, дівчата прийшли на останню зупинку квесту, де висіла барвиста карта України. Учасниці команди «Ромашки» приклеїли п’ять паперових квіток на мапу, щоб Україна розквітла у мирі. Долучилися до них і «Маки», коли виконали останнє завдання і також приклеїли свої квіти.

Учасники обидвох команд разом заспівали Гімн України. Після квесту ведуча влаштувала для дітей чаювання. Діти їли цукерки і розповідали, хто як проводить літні канікули.

— Ми ставили собі за мету, щоб учасники нашого квесту трохи поглибили свої знання про культуру, традиції України і розширили своє поняття про єдність нашої незалежної держави, — підсумовує Наталія Кісарчук.

 

Читайте також:

«Ціла купа приємних емоцій»: у Самгородоцькій громаді закінчили свою роботу літні клуби

Випускний вечір 2024 у Самгородоцькій громаді

Козятину буде 150. До Дня народження міста розгортають благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up