Благодійний концерт «Пісня єднає» у Козятинському МБК об’єднав три покоління

Благодійний концерт «Пісня єднає» у Козятинському МБК об’єднав три покоління
  • До Дня людей похилого віку в міському будинку культури відбувся концерт.
  • На сцену вийшли народний аматорський хор «Прометей», професійний концертний співак Сергій Гарнага та ансамбль міського будинку культури «Перлина».
  • Не лише слухали пісні, а й приймали вітання та донатили на дрон для наших захисників

Нещодавно ми розповідали про народний аматорський хор ветеранів «Прометей», який на сцені вже чотири десятки років. У серпні ми завітали на репетицію колективу. Тоді хористи саме готувалися виступити на День людей похилого віку, який відзначається 1 жовтня. 

Концерт під назвою «Пісня єднає», приурочений до свята, відбувся у п’ятницю, 27 вересня. У залі міського будинку культури зібралися глядачі.

— Перед тим, як почати нашу концертну програму, ми хочемо поділитися з вами гарними новинами, — сказала ведуча Ольга Безпалько. — Разом із вами спільними зусиллями ми передали для наших захисників п’ять дронів. На нашій сторінці у фейсбук ви могли бачити відеоподяку військовослужбовця, опубліковану кілька днів тому. Подяку кожному з вас.

Відео дня

Із залу залунали гучні оплески.

— Сотні, тисячі хлопців та дівчат знаходяться у надлюдських умовах, але продовжують стояти, захищати нашу державу, нас з вами, — продовжила ведуча. — А ми завдяки їм насправді так багато сьогодні маємо: відносно спокійні ранки, можливість прийти на роботу, бачитися з друзями, обіймати рідних, зустрічати новий день під теплою ковдрою. А хтось із наших воїнів таких для нас з вами звичних речей не бачили місяцями, роками. Тому сьогодні як і під час кожного мистецького заходу, який проходить у нашому місті, ми розмістили скриньки для ваших донатів. Відкрито збір на шостий дрон.

На сцену запросили народний аматорський хор ветеранів праці «Прометей» разом із керівником Валентиною Гарнагою. Колектив заспівав «Сини України». Звучали не лише патріотичні, а й народні пісні. Одну з таких композицій — «Гарний козак, гарний» — хор виконав спільно із Сергієм Гарнагою, професійним концертним співаком, лауреатом міжнародних конкурсів.

Перша частина концерту дійшла до завершення. Хористи «Прометею» пішли за лаштунки, а на сцену вийшла начальник Управління соціальної політики Ірина Павлюк.

— Хочу вас привітати з Днем людей похилого віку, — сказала Павлюк — Колись таких людей називали пенсіонерами, але це, передовсім, люди з активною позицією, які мають життєвий досвід, багато за плечима, їм є чим поділитися з молодим поколінням. Вони своїм прикладом показують нам, що життя триває, що треба боротися, не зупинятися, ставити собі цілі. Вони активні, вони виступають, вони волонтерять, плетуть сітки і я дуже пишаюся, що у нас в громаді є такий осередок людей похилого віку.

Ансамбль «Прометей» привітали Подякою від Козятинської міської ради. Також грамотами та матеріальними винагородами нагородили учасників колективу Ніну Тітарчук, Євгенію Скомарівську, Руслану Швець, Ольгу Дітріх, Леоніда Ящука та Марію Сікалюк, хористку «Прометею» та волонтерку Валентину Наумову, а також волонтерів, які плетуть маскувальні сітки для наших воїнів Лідію Барсук, Аллу Бугайчук, Наталію Осьмірко, Галину Поліщук, Марію Піхновську, Клавдію Саласюк, Ірину Чазову, Галину Фалатюк, Людмилу Левчук, Ларису Дудченко, Наталію Мар’янчик, Тамару Суркову та Світлану Корніяк.

Другу частину концерту продовжив Сергій Гарнага. Співак виконав відомі пісні української естради: «У Карпатах ходить осінь» та «Марічка». По тому на сцені знову з’явилися учасниці народного аматорського хору ветеранів «Прометей». Ансамбль виконав пісню «Їхав козак полем». Хористки не лише співали, а й пританцьовували.

Учасниці «Прометею» пішли за лаштунки і на сцену знову покликали Сергія Гарнагу. Співак виконав не лише українські, а й італійські пісні: Сергій заспівав «Пам’яті Карузо» — композицію, присвячену відомому італійському оперному співаку Енріко Карузо.

Завершили концертну програму наймолодші учасники — ансамбль «Перлина»  (керівник Тетяна Коломієць). Юні співаки заспівали «Серце Україна».

 

Читайте також:

У Блажіївці на благодійному концерті та ярмарці зібрали на ЗСУ понад 10 тисяч гривень

«Стоп! Знято!» Самгородчани зафільмували традиції жниварського обряду

На благодійному концерті у Махаринцях зібрали п'ять тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up