Харчі, пальне і світло — що замовляли через «Prozorro» у грудні

Харчі, пальне і світло — що замовляли через «Prozorro» у грудні
Найбільше найдорожчих закупівель грудня стосуються продуктів харчування. Їх закупляли для садочків на 2024 рік. Фото ілюстративне
  • Традиційно кожного місяця ми готуємо огляд найдорожчих закупівель управлінь та відділів міської ради.
  • Останній місяць 2023 року не став виключенням.
  • Рекордсменом за кількістю найдорожчих договорів стало одне з управлінь. Яке саме — дізнаєтесь у нашій публікаці

Ми тривалий проміжок часу готуємо огляд закупівель управлінь та відділів міської ради, але ще жодного разу не було такого, щоб 9 із 10 найдорожчих угод були за одним і тим самим замовником. І це — Управління освіти та спорту. В останній місяць 2023 року освіта дуже активно замовляла продукти харчування для садочків на 2024 рік. І всі вони на доволі кругленьку суму.

Відкриває наш огляд молоко. Управління освіти та спорту оголосило тендер на постачання 4,5 тисячі кілограмів молока «Радимо». У торгах брали участь два учасники — «Радивилівмолоко» та підприємиця з Вінниці. Позаяк вона запропонувала меншу ціну, договір вирішили укласти саме з нею. Вартість закупівлі — 161,5 тисячі гривень. Виходить один кілограм молока за ціною 35,91. Однак самої угоди ще не підписали — хоч закупівлю проводили до нового року, поки у системі електронних закупівель є тільки повідомлення про намір підписати угоду, яке опублікували 3 січня. 

Також Управління освіти та спорту замовило через «Prozorro» тонну свинини. Договір на 186,5 тисячі гривень вирішили підписати із компанією «Вінпродплюс». Виходить кілограм м’яса за ціною 186,54. Ця фірма на ринку всього пів року. Однак укладеного договору поки в системі електронних закупівель немає, хоча торги завершилися ще 29 грудня. 

Відео дня

На черзі хлібобулочні вироби. Управління освіти та спорту замовило шість тонн пшеничного хліба. В аукціоні брали участь двоє учасників — «Козятинхліб» та підприємець із Титусівки. Угоду підписали саме із хлібзаводом, оскільки він запропонував меншу ціну. Вартість договору — 200,1 тисячі гривень. Виходить ціна за кілограм хліба — 33,36. Саме за кілограм, а не буханку.

Також для дитячих садочків замовили 2 тонни кисомоочного сиру та 300 кілограмів твердого сиру. У торгах брали участь чотири компанії: з Вінниці, Рівненської області, Житомирщини та Хмельницького. Виграла Хмельницька маслосирбаза, тому що запропонувала найнижчу ціну. Відтак договір на 319,8 тисячі гривень Управління освіти та спорту підписало саме із цією компанією. Виходить, що кілограм кисломолочного сиру коштуватиме 126,78, а кілограм твердого — 220,8.

Освіта оголошувала також тендер на поставку 55 тисяч курячих яєць для садочків Козятина. У торгах брали участь два учасники — вінницька фірма «Країна вільних» та підприємець із Вінниці. «Країна вільних» запропонувала меншу ціну, тому угоду вирішили підписати саме з нею. Вартість договору — 339,9 тисячі гривень. Виходить, що десяток яєць буде коштувати 61,8. Додамо, що ця фірма на ринку нещодавно — її зареєстрували у березні минулого року.

Замовили для дитячих садочків і масло. Угоду на постачання 1200 кілограмів продукту підписали з компанією з Рівненської області «Радивилівмолоко». Вартість договору — 392 тисячі. Ціна за кілограм — 326,7.

І остання закупівля в нашому огляді, яка стосується продуктів харчування — це тендер на постачання 2 тонн курячого філе та 1300 кілограмів курячого стегна. Угоду на 465,2 тисячі гривень Управління освіти та спорту вирішило підписати з компанією «Вінпродплюс». Це та сама фірма, яка постачатиме свинину. Однак підписаного договору у системі електронних закупівель поки що немає, є лише повідомлення про намір його укласти.

Ми дійшли до трійки лідерів. І знову це закупівля Управління освіти та спорту —  талонів на придбання 5 тисяч літрів дизельного палива та 4,5 тисячі літрів бензину А-95. У торгах брали участь три учасники: «Окко-Сервіс», «Укрпетролцентр» та «Синергія Систем». Договір вирішили підписати із «Окко-сервіс», тому що компанія запропонувала найнижчу цінову пропозицію — 498,7 тисячі гривень. Відповідно до угоди, літр бензину та літр дизельного палива коштує однаково — 52 гривні 50 копійок.

Замовляли в останній місяць 2023 року не тільки харчі та талони на пальне, а й електрику. Виконавчий комітет Козятинської міської ради оголосив тендер на закупівлю 107 тисяч кіловат для приміщень управлінь та відділів міської ради та старостинських округів Козятинської громади. Угоду на 677,7 тисячі гривень уклали з компанією «Пром Електро Сервіс». Згідно з умовами договору, 1 кіловат електроенергії коштуватиме 6,3 гривні. Додамо, що ця закупівля на увесь 2024 рік.

Заключна закупівля нашого огляду теж стосується світла. Управління освіти та спорту замовило 210 тисяч кіловат електроенергії для дитячих садочків, музичної школи та Центру дитячої та юнацької творчості. Угоду на 1,3 мільйона гривень підписали із вищезгаданим «Пром Електро Сервіс». Згідно з документами, 1 кіловат світла так само коштуватиме 6,3 гривні. І ця закупівля також на увесь 2024 рік.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up