Оновили асфальт у дворах будинків

Оновили асфальт у дворах будинків
  • Управління житлово-комунального господарства проводить ремонт прибудинкових територій у деяких багатоповерхівках.
  • Ми завітали до трьох таких будинків і розпитали мешканців, чи задоволені вони ремонтом.
  • Що кажуть люди і скільки витратили коштів на ремонт - читайте у нашому матеріалі.

Управління житлово-комунального господарства замовило через систему електронних закупівель “Prozorro” ремонт прибудинкових територій восьми багатоповерхівок у різних мікрорайонах міста - центр, училище, ПРБ, район заготзерно. Роботи замовили фірмі “Шляхбудматеріали”. Ми побували у трьох з таких будинків.

Першою нашою зупинкою стала дев’ятиповерхівка на Грушевського, 23. Тут зробили ямковий ремонт.

Відео дня

І поклали новий асфальт від другого до п’ятого під’їзду.

Витратили на це 199 тисяч 166 гривень.

Біля шостого під’їзду ми зустріли мешканку цього будинку. Своє ім’я назвати жінка відмовилася.

- Вам подобається, як поремонтували прибудинкову територію? - питаємо нашу співрозмовницю.

- Дуже! - саркастично відповідає жінка. - Подивіться, як воно не акуратно покладено. Майже весь будинок незадоволений. Я не розумію, чому не все зробили? Грошей напевно не було.

Мешканка Грушевського, 23 каже, що ремонт прибудинкової території у них тут ще ніколи не робили.

- Як ми заселилися і все - нічого не робили. Ви ж бачите, які бордюри, не піднятися, нічого, - додає жінка.

Рухаємося далі. На черзі дев’ятиповерхівка на Героїв Майдану 15-17. Тут поклали новий асфальт у дворі тієї половини, що за номером 15.

А ще відремонтували покриття у тунелі.

На ремонт асфальтового покриття у дворі цього будинку витратили 197 тисяч 866 гривень.

Малеча вже оцінила переваги нового асфальту - тут багато малюнків крейдою та ігрове поле для класиків. 

- Ми задоволені, звісно, - каже Тетяна, мешканка будинку. - Але хотілося, щоб ще більше зробили. Але раді і за те, що є. Ями дуже великі були у нас, особливо на повороті. Ми раді, звісно, тут навіть діти граються. А коли його (ремонт - авт.) востаннє робили - я вам не скажу.

Останній на сьогодні наш будинок - п’ятиповерхівка на Героїв Майдану, 18. Це там, де колись був “Світанок”. Тут оновили покриття від в’їзду з вулиці до першого під’їзду.

Витратили на це 199 тисяч 723 гривні. До речі, асфальт у дворі цієї багатоповерхівки у значно кращому стані, ніж у дев’ятиповерхівках, де ми були раніше.

Тут біля першого під’їзду ми зустріли Неллу.

- Тут калюжі завжди були, повно. То це тут зробили. А щоб ще тут зробили, - каже жінка і показує нам ділянку біля тієї, де зробили ремонт. - Ну що ж це, як кажуть, обідали-обідали і не поклонилися.

Наша співрозмовниця каже, що прибудинкова територія - не головна проблема цього будинку.

- Лавку ще на початку весни розбили. Зрубали ось каштан, - каже Нелла і показує на дерево навпроти під’їзду. - Тут тіні немає! Тут при радянській владі біля цього під’їзду вирубали у нас дерева, щоб там вигружати овочі в магазин. Прийшли зараз, все позрізали. Ну цей горіх хай такий вже був, що мав повалитися, - показує нам жінка пеньок біля лавки. - А це такий гарний був каштан, така краса! Можна було тут сісти на лавку.

Далі буде.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:02 У Козятині видають набори гігієни та дитячі підгузки. Розповіли, хто може отримати 16:00 Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати? 15:27 На центральній вулиці Козятині висадили 200 кущів троянд photo_camera 14:00 Перевищує норму у 7,5 рази: назвали причину забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців 11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up