Чи будуть наші автобуси їздити довше?

Чи будуть наші автобуси їздити довше?
Фото з архівів газети
  • Автобуси прибувають на зупинки вчасно, але графік руху закінчується в них доволі рано.
  • Деякі їздять до 18 години, у деяких останній рейс взагалі ще вдень.
  • Чи не збираються продовжити час руху наших автобусів — запитали ми міського голову

Спілкуючись із пасажирами на зупинках, ми не раз чули від них, що було б непогано зробити на деяких маршрутах менший інтервал руху. До прикладу, «сімка» і «двійка» раніше ходили через 30 хвилин, а нині їздить один автобус на годину. «Ціну підняли до 8 гривень і платимо за проїзд майже як у Вінниці, так там хоч їздять автобус за автобусом, а в нас — раз на годину», — казали люди.

Але це не єдине, чим відрізняється наша мережа громадського транспорту від вінницької. Адже в обласному центрі, перш за все, є муніципальний транспорт. По-друге, у Вінниці автобуси та маршрутки курсують навіть пізно ввечері, натомість у Козятині єдиний громадський транспорт, який можна побачити на вулицях міста після 18 години — це автобус «Козятин-Вінниця». У міських маршрутів графік руху закінчується значно раніше, тоді як робочий день у козятинчан переважно до 17.15 — 18.00 години.

Чи не найбільше нарікань із цього приводу було на «четвірку», яка ходить з Білої Казарми на посьолок. Адже якщо «двійка», «трійка» та «сімка» курсують принаймні до шостої вечора, то в «одиниці» та «четвірки» рейс закінчується взагалі вдень. «Одиницею» користуються переважно пенсіонери, тому що це пільговий маршрут, але «четвіркою», яка ходить на посьолок, їздять і люди, які працюють.

Відео дня

Із цього приводу козятинчани скаржилися в соцмережах.

«Хіба люди працюють в місті до обіду, чи як розуміти розклад маршрутки № 4. Це виходить, щоб доїхати додому, нам, всім жителям «посьолку», треба тікати з роботи о 14.00 годині», — писали на Фейсбук.

Під час пресконференції із міським головою, яка відбулася 16 січня, ми запитали очільницю громади, чи не планують це питання узгодити з перевізниками, аби автобуси по місту працювали трохи довше, зокрема на маршруті № 4. За словами Тетяни Єрмолаєвої, з приводу автобуса номер чотири відбувся круглий стіл, після якого «четвірці» продовжили графік руху. Автобус їздив так впродовж місяця, але за браком пасажирів рейси після 14 години скасували.

— Були такі дні, що не було жодного пасажира, — каже Тетяна Єрмолаєва. — Це приватний бізнес, люди не будуть безкоштовно їздити. І через те так є. Немає запиту на цю послугу. Може бути одна людина, яка розказує про те, що потрібно, а далі? А далі ніхто не ходить на автобус. У громадах, де є комунальні підприємства, автопарки, вони ще тримають маршрути, але це все збитково, громади їх компенсують повністю. У таких громадах, як ми, де ніколи не було міських маршрутів, зайшли приватні перевізники, з ними теж складно. До прикладу, в сільській місцевості приїхав бус, забрав із собою пасажирів і поїхав. Автобус приїхав — пасажирів на зупинці немає. «Четвірку» ми потримали місяць і далі прийшов перевізник і каже: «Я знімаюся. Я взагалі краще знімуся з усіх маршрутів, тому що люди не йдуть. У першій половині дня вони ще їздять, а в другій половині дня вже не їздять». У нас були питання з Махаринцями так само в другій половині дня. Але щойно зараз блисне сонце 28 лютого і на зупинці не буде жодної людини, яка їде на Махаринці. Всі пересядуть на велосипед.

За словами Тетяни Єрмолаєвої, наразі працюють над розробкою пільгових маршрутів по селах громади. Адже у місті є пільгова «одиниця», а Пиковець і Пустоха взагалі не мають із Козятином автобусного сполучення.

— Із Пиківця потрібно привезти хоча б раз чи два рази на тиждень людей у Козятин, — каже міський голова. — Привезти вранці і в обід забрати. Це треба організувати і зробити. Мешканці села не вимагають нічого, але це суттєво змінить якість їхнього життя. Вони будуть розуміти, що їх автобус привіз у центр і потім забрав з центру. Хтось потрапить до лікаря, хтось у магазин за покупками.

 

Читайте також:

Укрзалізниця запускає ретротур по Вінниччині: деталі

З моста можна шубовснути просто в став

«Постають на зупинках, немає як під’їхати і пасажирів висадити»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Читач42

    Так саме в селах люди просять щоб їх привозили в центр,і забирали з центра ,людям на базар в лікарню,але поліціянти по чиємусь приказу заборонили забирати в привозити людей в центр.хіба це правильно?ми так розуміємо що це пожалілись  міські перевізники, але ж в них є пасажири міські,то нехай перевозять,а для людей з села треба скупитись на базарі і бігти швиденько на автовокзал,коли вони можуть спокійно прийти і зразу в місті сісти в свій автобус.
  • Виталий Жуковский

    кого.ви запитали ?голову?
  • Анатолій Луцков

    Не раз сілкувався з водіями різних маршрутів які таке відчуття,що роблять нам всім послугу,що їздять.З розмови все не так графіки,люди,дороги,автобуси.Основною масою пасажирів є люди в час пік,яких треба забрати всіх одним автобусом і все одно як Вони туди мають залізти.У вихідні основним контінгентом є люди з навколишніх сіл ,які приїхали за покупками,і яких треба доставляти від і до автостанції і все,рух на села закінчився і закінчується графік у місцевих автобусів.Виходить містянам автобус не потрібен?вихідний день люди теж працюють,ходять з дітьми,а автобусів не має.Місто Бердичів від Козятина 35 км і там є цивілізація,є вуличне освітлення,чистять вчасно дороги,постійно циркулюють автобуси з інтервалом 10-15 хв.Це,що інша Країна?

    Надежда Якимова reply Анатолій Луцков

    Про що мова . В Києві є навіть пільгові таксі.

    Надежда Якимова reply Анатолій Луцков

    Анатолій Луцков 100 відсотків підтримую.

    Сергій Сиваківський reply Анатолій Луцков

    Анатолій Луцков Таке є)))
    Але водії у нас кращі, людяні.

    Анатолій Луцков reply Анатолій Луцков

    Сергей Сиваковский 100% тим паче коли їдеш відчуваєш себе персонажнм із пісні Скрябіна от тільки шансон не грає.

    Сергій Сиваківський reply Анатолій Луцков

    Анатолій Луцков живучи на ПРБ відчуваю себе жителем Нової Зеландії)).
    Графік справді унікальний
    Я б назав "Їду коли пасажирів багато".
    Однак саме ця незрозумілість і відлякує пасажирів.
    Часто буває і поїхав би,але впененості нема, тому іду пішки.
  • Надія Марченко

    Залізничне входить до складу міста. То якого дідька вартість проїзду становить 25 грн? У Києві за 15 грн можна проїхати майже все місто.

keyboard_arrow_up